Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για Άρη, ΠΑΟΚ, Κολοσσό, Μαρούσι - πού θα δείτε τα παιχνίδια

Πλούσια δράση σήμερα Τετάρτη (16/10) για τις ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το «χορό» ανοίγει το Σαμπάχ - Μαρούσι συνεχίζει ο Κολοσσός που υποδέχεται την Τενερίφη, ακολουθεί το Άρης - Χάποελ Ιερουσαλήμ και η μέρα «κλείνει» με το ματς ΠΑΟΚ-Πόρτο.

 

Οι «Ευρωπαίοι» της Stoiximan GBL έχουν την τιμητική τους σήμερα (16/10) με τέσσερις συμμετοχές σε EurocupBCL και Europe Cup.

 

Χρονικά (18:00, LIVE Streaming από το κανάλι της FIBA) προηγείται η πρώτη φετινή εκτός έδρας αναμέτρηση για το Μαρούσι, η οποία παράλληλα είναι και η πρώτη για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από 14 χρόνια, όταν τότε είχε αντιμετωπίσει για τους «16» της Euroleague τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

 

Η ομάδα του Νίκου Βετούλα αντιμετωπίζει στο μακρινό Αζερμπαϊτζάν την Σαμπάχ και θέλει να διπλασιάσει τις νίκες της στο Europe Cup και να διατηρηθεί στη κορυφή του ομίλου της.

 

Η ομάδα των βορείων προαστίων δεν θα έχει στη διάθεση της τον τραυματία Αλέξανδρο Νικολαίδη. Παράλληλα, πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με τον Ισμαέλ Σανόγκο ο οποίος ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα και ακολουθεί ειδική αγωγή για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του ματς.

 

Η βαθμολογία στον όμιλο του Αμαρουσίου στο europe cup

 

  1. Μαρούσι   1-0
  2. Σπίρου   1-0
  3. Σαμπάχ   0-1
  4. Νόρκεπινγκ   0-1
  5.  

Την συνέχεια δίνει ο Κολοσσός που υποδέχεται σε μια ιστορική αναμέτρηση την Τενερίφη για το BCL (19:30, Cosmote Sport4). Αυτός θα είναι ο πρώτος εντός έδρας ευρωπαϊκός αγώνας στην ιστορία της ομάδας της Ρόδου, με το «νησί των ιπποτών» να φορά ήδη τα γιορτινά του και το ανακαινισμένο κλειστό της Καλλιθέας να είναι έτοιμο για τον αγώνα με την Ισπανική ομάδα.

 

Η ομάδα του Γιώργου Σιγάλα παράλληλα θα κυνηγήσει την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη της ιστορίας της, μετά την ήττα από την Σεντ Κεντέν στη πρεμιέρα.

 

Η βαθμολογία του ομίλου του Κολοσσού Ρόδου στο BCL

 

  1. Καρσίγιακα 1-1
  2. Σεντ Κεντέν 1-1
  3. Tενερίφη 1-0
  4. Κολοσσός 0-1
  5.  

Ακολουθεί ο κρίσιμος αγώνας του Άρη ο οποίος υποδέχεται την Χάποελ Ιρουσαλήμ στο Nick Gallis Hall (20:00, Novasports Prime και live από το gazzetta). Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη είναι με τη πλάτη «κολλημένη στον τοίχο» μετά από τις δύο ήττες στους τρεις πρώτους αγώνες του Eurocup.

 

Η νίκη είναι μονόδρομος για τους «κίτρινους», οι οποίοι με τη στήριξη των φίλων τους θέλουν να φτάσουν στη δεύτερη νίκη τους και να αντιστρέψουν το μομέντουμ με το οποίο έχει ξεκινήσει η φετινή σεζόν, καθώς ο Άρης έχει απολογισμό μια νίκη και έξι ήττες στους επτά πρώτους επίσημους αγώνες του.

 

Χωρίς τον Λευτέρη Μαντζούκα που αποχώρησε από την ομάδα θα παραταχθούν οι Θεσσαλονικείς κόντρα στην ομάδα από το Ισραήλ, όπως λογικά δεν θα δώσει «το παρών» ούτε ο Άλκινς που επίσης θα αποτελέσει παρελθόν.

 

Η βαθμολογία του Eurocup στον όμιλο του Άρη

 

  1. Μπουργκ   3-0
  2. Βαλένθια   3-0
  3. Τουρκ Τέλεκομ   3-0
  4. Χάποελ Ιερουσαλήμ   2-1
  5. Τσεντεβίτα   2-1
  6. Βενέτσια   1-2
  7. Άρης   1-2
  8. Κλουζ   0-3
  9. Λιετκαμπέλις   0-3
  10. Αμβούργο   0-2

 

Η μέρα κλείνει με το ματς του ΠΑΟΚ ο οποίος υποδέχεται την Πόρτο (20:15, ΕΡΤ3) για τη δεύτερη αγωνιστική του Europe Cup. O «δικέφαλος του Βορρά» ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις του στη διοργάνωση και θέλει να «ντουμπλάρει» τα θετικά του αποτελέσματα. Παράλληλα ο ΠΑΟΚ θα κάνει τα φετινά του «αποκαλυπτήρια» στον κόσμο του καθώς το παιχνίδι με την Πόρτο θα είναι η πρώτη ευκαιρία του κόσμου του ΠΑΟΚ να παρακολουθήσει την ομάδα εντός έδρας.

 

Ο Μάσιμο Κανσελιέρι δεν θα έχει στη διάθεση του για το ματς με τους Πορτογάλους τον Ρόκι Κρούζερ ο οποίος υπέστη διάστρεμμα πρώτου βαθμού στην αριστερή ποδοκνημική και ακολουθεί πρόγραμμα αποκατάστασης.

 

Η βαθμολογία στον όμιλο του ΠΑΟΚ στο europe cup

 

  1. Πόρτο   1-0
  2. ΠΑΟΚ   1-0
  3. Λίμπουργκ   0-1
  4. Ολαϊμπανιάζ   0-1