Ολυμπιακός: Μουζακίτης και Κωστούλας έδωσαν χρόνο στις μεταγραφές - Τι έκαναν ως τώρα τα νέα αποκτήματα

Η εικόνα των δύο νεαρών Ελλήνων παικτών πέρασε στα ψιλά την μέχρι σήμερα απόδοση των Γιάρεμτσουκ, Στάμενιτς, Βέλντε, Γκαρθία, αλλά και των Γουίλιαν και Ολιβέιρα.

 

Ο Χρήστος Μουζακίτης και ο Χαράλαμπος Κωστούλας βγήκαν στο προσκήνιο στους αγώνες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη και δικαιολογημένα συγκέντρωσαν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες. Οι επιδόσεις των δύο Ελλήνων ποδοσφαιριστών την τρέχουσα περίοδο, των Πρωταθλητών Ευρώπης με την ομάδα Κ19 των "ερυθρόλευκων" την περασμένη σεζόν, βοήθησε ως ένα βαθμό να περάσει στα ψιλά η μέχρι σήμερα εικόνα ορισμένων μεταγραφών του καλοκαιριού.

 

Διότι, αν ο Μουζακίτης και ο Κωστούλας δεν είχαν αποδώσει τα αναμενόμενα και αν δεν γινόταν θόρυβος για τους δύο παίκτες ή τον Μπακούλα και τον Παπακανέλλο που περιμένουν τη σειρά τους, το βάρος θα είχε πέσει σε κάποιους άλλους ποδοσφαιριστές και τη μικρή προσφορά μέχρι τώρα στην πειραϊκή ομάδα. Γιατί είναι εμφανές ότι οι Γιάρεμτσουκ, Στάμενιτς, Βέλντε, Γκαρθία, Γουίλιαν και Ολιβέιρα κινούνται σε ρηχά νερά για την ώρα.

 

Βέβαια, οι δύο τελευταίοι ενσωματώθηκαν αργά στο ρόστερ και ήταν λογικό να μην βρίσκονταν μέχρι τώρα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση καθώς τους λείπουν παιχνίδια.

 

Τι έκαναν ως τώρα οι μεταγραφές

 

Ο Γιάρεμτσουκ σε έξι αγώνες με τον Ολυμπιακό στο Πρωτάθλημα και το Europa League έχει μόλις ένα γκολ, αυτό απέναντι στην Καλλιθέα στο 79΄, το οποίο πάντως έδωσε τη νίκη (2-1) στους "ερυθρόλευκους".

 

Ο Στάμενιτς έχει παίξει επίσης σε έξι παιχνίδια, αλλά δεν έκανε το κάτι παραπάνω, δεν έχει ασίστ, γκολ, ή ενεργό συμμετοχή στη δημιουργία της πειραϊκής ομάδας και υποχώρησε στην ιεραρχία των χαφ, καθώς είναι πίσω αυτή τη στιγμή από τους Έσε, Μουζακίτη, Γκαρθία και Ολιβέιρα.

 

Ο Βέλντε τα πήγε πολύ καλά στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας το καλοκαίρι έχοντας γκολ και ασίστ, αλλά στους επίσημους αγώνες έχει χαμηλές πτήσεις.

Ο Νορβηγός εξτρέμ σε εννέα ματς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη έχει ένα τέρμα (με την Καλλιθέα) και μία ασίστ (με τον Ατρόμητο), αλλά τελευταία έπαιξε ένα ημίχρονο στον αγώνα με τον Άρη, ένα ημίχρονο εναντίον του Ατρόμητου και μισή ώρα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Επίσης, αγωνίστηκε μόλις επτά λεπτά ως αλλαγή στο παιχνίδι με τη Λυών, ενώ παρέμεινε στον πάγκο στο ματς με αντίπαλο την Μπράγκα.

 

Ο Γκαρθία έμεινε πίσω λόγω της δίμηνης απουσίας του εξαιτίας θλάσης το καλοκαίρι, ο Μεντιλίμπαρ προσπαθεί να του δώσει πια χρόνο συμμετοχής, αλλά δεν είναι ακόμη στα γνωστά του στάνταρ. Έχει αγωνιστεί σε πέντε παιχνίδια, αλλά έχει μόλις 167 λεπτά χρόνου συμμετοχής και ο συμπατριώτης του τεχνικός περιμένει περισσότερα πράγματα από εκείνον τις προσεχείς τρεις εβδομάδες.

 

Ο Γουίλιαν έχει πέντε συμμετοχές με την ερυθρόλευκη φανέλα, αλλά έπαιξε 25' εναντίον της Λυών και 35' κόντρα στην Μπράγκα, μισή ώρα με τον Παναιτωλικό και από ένα ημίχρονο απέναντι στον Άρη και στον Ατρόμητο. Δηλαδή, ο Βραζιλιάνος δεν έχει παίξει πάνω από ένα ημίχρονο στους αγώνες, που σημαίνει ότι ο Μεντιλίμπαρ θεωρεί ότι δεν είναι ακόμη απόλυτα έτοιμος και αναμένει περισσότερα από εκείνον στη δημιουργία του παιχνιδιού και στο σκοράρισμα.

 

Και ο Ολιβέιρα επίσης σε πέντε συμμετοχές δεν έχει ούτε γκολ ούτε ασίστ ούτε έχει καταφέρει για την ώρα να κάνει τη διαφορά. Ο Πορτογάλος κεντρικός μεσοεπιθετικός διαθέτει ποιότητα και εμπειρία και ο Ισπανός προπονητής περιμένει να βγει μπροστά στο νέο κύκλο αγώνων που έχει ο Ολυμπιακός μέχρι την επόμενη διακοπή του πρωταθλήματος.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΛΗΣ