Εθνική Ελλάδας: Η ατσάλινη άμυνα ανοίγει τον δρόμο για μεγάλα πράγματαη Γυναίκα!!!

Η Εθνική Ελλάδας "έσβησε" την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ και πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη με 2-1. Η ατσάλινη άμυνα των διεθνών μας ανοίγει δρόμο για σπουδαία πράγματα.

 

Η Εθνική Ελλάδας πέτυχε έναν τεράστιο θρίαμβο στο Γουέμπλεϊ. Η Ελλάδα επικράτησε 2-1 της Αγγλίας, φιγουράρει πλέον μόνη πρώτη στον όμιλό της στο Nations League, έγραψε ιστορία και αφιέρωσε το σπουδαίο αυτό αποτέλεσμα στον Τζορτζ Μπάλντοκ, που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του την Τετάρτη (9/10).

 

Οι παίκτες της Εθνικής έκαναν μία κατάθεση ψυχής. Έδωσαν τα πάντα, έπαιξαν για τον φίλο και συνάδελφό τους και πέτυχαν κάτι το οποίο θα μείνει στη συλλογική μνήμη. Στο αγωνιστικό σκέλος, η Ελλάδα κατάφερε να "σβήσει" μία υπερδύναμη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, μέσα στο σπίτι της.

 

Οι ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχαν το πάνω χέρι απέναντι στους Άγγλους στο Γουέμπλεϊ και το 2-1 στο φινάλε του παιχνιδιού ήταν πέρα για πέρα δίκαιο. Θυμίζουμε επίσης, πως η Ελλάδα βρήκε τα αντίπαλα δίχτυα άλλες τρεις φορές, ωστόσο τα γκολ ακυρώθηκαν ή δεν μέτρησαν για οφσάιντ.

 

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης

 

Μόνο δύο τελικές στον στόχο από τους Άγγλους

 

Θα περίμενε κανείς πως η Αγγλία θα ασκούσε μία ασφυκτική πίεση στην Εθνική. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη, πλην ελαχίστων στιγμών μέσα στο παιχνίδι. Ίσως λίγο, στα τελευταία λεπτά πριν η Αγγλία ισοφαρίσει προσωρινά με σουτ του Μπέλιγχαμ στο 87ο λεπτό.

 

Ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης των τριών λιονταριών στην αναμέτρηση. Δύο τελικές στον στόχο είχε η Αγγλία όλες κι όλες στο παιχνίδι από τις 12 τελικές που έκανε, αμφότερες από τον Μπέλιγχαμ. Η πρώτη στο 3ο λεπτό με ένα σουτ εκτός περιοχής, το οποίο και έβγαλε ο Βλαχοδήμος και η δεύτερο το γκολ.

 

Η Αγγλία είχε 0.84xGoals συνολικά στο παιχνίδι και είχε μόλις δύο big chances στην αναμέτρηση. Μάλιστα, από τις 12 τελικές οι μισές ήταν τελικές προσπάθειες έξω από την περιοχή. Η Ελλάδα είχε επίσης 12 τελικές, με αξία 0.75xG - όχι μακριά από τους Άγγλους δηλαδή - και όλα αυτά σε ένα παιχνίδι στο Γουέμπλεϊ.

 

Η Ελλάδα με άμυνα μπετόν αρμέ

 

Η Ελλάδα πλέον κρατάει στα χέρια της την πρώτη θέση στο Nations League, με τρεις αγωνιστικές να απομένουν. Μεγάλο όνειρο η πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Με τέτοια άμυνα, όπως αυτή που έχει δείξει στα τρία ματς της διοργάνωσης, μπορεί να ονειρεύεται για μεγάλα πράγματα.

 

Η Αγγλία ήταν η πρώτη ομάδα που "λέρωσε" το clean sheet της Εθνικής. Μάλιστα, σε αυτά τα τέσσερα ματς η Ελλάδα έχει δεχθεί μόλις τέσσερις τελικές στην εστία της. Μία απέναντι στη Φινλανδία στο Καραϊσκάκης, μία κόντρα στους Ιρλανδούς στο Δουβλίνο και δύο απέναντι στα τρία λιοντάρια στο Γουέμπλεϊ.

 

Σημαντικό το γεγονός πως καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να πιάσει το 1xG απέναντι στην Εθνική μας. Στο πρώτο ματς οι Φινλανδοί είχαν 0.59xG έναντι 1.47 της Εθνικής μας. Στο Δουβλίνο, οι Ιρλανδοί ήταν ακόμη πιο ακίνδυνοι με 0.50xG έναντι 0.86 της Ελλάδας, ενώ θυμίζουμε πως οι Άγγλοι είχαν 0.84xG.

 

Τα τρία παιχνίδια της Εθνικής στέλνουν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ενόψει συνέχειας, ενώ φυσικά η εικόνα με το υψηλό πρέσινγκ των παικτών απέναντι σε μία ομάδα, όπως η εθνική Αγγλίας, μέσα στο Γουέμπλεϊ, γεμίζουν αισιοδοξία ενόψει της συνέχειας.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΑΚΗΣ