ΗΠΑ τυφώνας Μίλτον : Νεκροί και μεγάλες καταστροφές στη Φλόριντα

 

Νεκροί και μεγάλες καταστροφές από τον τυφώνα Μίλτον που πλήττει την Φλόριντα,  όπου έφτασε αργά το βράδυ της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης ώρα Ελλάδος),  με ανέμους που έφταναν τα 195 χιλιόμετρα την ώρα.

 

Πλέον έχει υποβαθμιστεί στην κατηγορία 1 της πεντάβαθμης κλίμακα Σαφίρ- Σίμπσον, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ.

 

Ο Μίλτον έριξε περίπου 40 εκατοστά βροχής σε Τάμπα και Σεν Πίτερσμπεργκ, ενώ υπάρχουν «πολλοί θάνατοι» στην κομητεία Σεντ Λούις της Φλόριντα.

 

Όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, οι ανεμοστρόβιλοι προκάλεσαν ζημιές σε πολλές κομητείες, κατέστρεψαν εκατοντάδες σπίτια, ενώ περισσότερα από 2,6 εκατομμύρια νοικοκυριά κι επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα.

 

Ο μεγαλύτερος αριθμός διακοπών ηλεκτρικού σημειώθηκε στην κομητεία της Σαρασότα – όπου η καταιγίδα έφτασε στη στεριά στην – και στη γειτονική κομητεία Μανατί.

 

 

Ο Μίλτον είναι ο πέμπτος τυφώνας που πλήττει τις ΗΠΑ φέτος, σύμφωνα με το CNN και μάλιστα λίγες ημέρες μετά το φονικό πέρασμα του τυφώνα Helene.

 

 

Οι επόμενες ώρες αναμένεται να είναι οι δυσκολότερες για τις ανατολικές ακτές εκτιμούν οι επιστήμονες στις ΗΠΑ, με τον Δήμαρχο της Τάμπα να κάνει νέα έκκληση στους κατοίκους να μείνουν προφυλαγμένοι και σε ασφαλές σημείο.

Εκδόθηκε μάλιστα δεύτερη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για πλημμύρες στις περιοχές Τάμπα, Σεν Πιτερσμπεργκ, Ριβερβιου και Παλμέτο.

 

 

Αξιωματούχοι στην κομητεία Μάρτιν της Φλόριντα αναφέρουν ότι έχουν αναφερθεί αρκετοί τραυματισμοί και δεκάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, καθώς ο Μίλτον πλήττει την πολιτεία με ισχυρούς ανέμους, έντονες βροχοπτώσεις και καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους.

 

 

 

Νωρίτερα, ο τυφώνας Μίλτον πέρασε και από την Κούβα, προκαλώντας πλημμύρες σε δρόμους αλλά και σε σπίτια.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ