Λουτράκι: Χτυπάει... καμπανάκια ο "Ξένιος Ζευς"

Θέση σχετικά με τα έργα της παραλίας που παραμένουν "ημιτελή, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα τόσο στους επιχειρηματίες όσο και στους επισκέπτες της περιοχής", παίρνει με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Επισιτιστών Λουτρακίου "Ξένιος Ζευς". Οι επισιτιστές της περιοχής του Λουτρακίου, ζητούν από την Κυβέρνηση "να αποδείξει ότι μπορεί χωρίς ημίμετρα και ημιτελείς καταστάσεις να ολοκληρώσει τα έργα που η ίδια παρουσίασε ως έργα προτεραιότητας" και παράλληλα "την κινητοποίηση και των τοπικών και Περιφερειακών Αρχών για την ολοκλήρωση του έργου το συντομότερο δυνατόν, ώστε να ομαλοποιηθεί η λειτουργία της παραλίας και να αποκατασταθεί η εικόνα της πόλης".

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

Η καλοκαιρινή περίοδος αποτελεί αναμφισβήτητα ένα σημαντικό οικονομικό γεγονός για την πόλη του Λουτρακίου αλλά και ολόκληρου του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων. Για άλλη μια χρονιά, το έργο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του Λουτρακίου, το οποίο ξεκίνησε με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής, παρέμεινε ημιτελές, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα τόσο στους επιχειρηματίες όσο και στους επισκέπτες της.

 

Οι καθυστερήσεις στις εργασίες αποπεράτωσης του έργου, έχουν δημιουργήσει ένα αρκετά δυσλειτουργικό περιβάλλον. Όλο αυτό το διάστημα, ο κόσμος αντικρίζει στην παραλία της πόλης, κάτι που περισσότερο θυμίζει εργοτάξιο με τόσα προστατευτικά σίδερα και ημιτελή έργα παρά έναν σύγχρονο και φιλόξενο παραλιακό πεζόδρομο. Η μη τοποθέτηση των νέων κατασκευών σε τμήμα της παραλίας, η έλλειψη πράσινου που είχε "υποσχεθεί" το τελικό σχέδιο της μελέτης του έργου, τα αρκετά μικρά ή μεγάλα προβλήματα στις υπάρχουσες νέες κατασκευές, τα καθίσματα δημόσιας χρήσης που ακόμα περιμένουμε να τοποθετηθούν, τα σιντριβάνια που έχουν μείνει στη μακέτα, φέρνουν τους επισκέπτες και τους κατοίκους αντιμέτωπους με εικόνες εγκατάλειψης και οδηγούν σε απώλεια εσόδων τις επιχειρήσεις της περιοχής.

 

Επιπλέον, τα προβλήματα στον φωτισμό σε τμήμα της παραλίας, με την περιοχή να βυθίζεται στο σκοτάδι για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την άνεση τόσο των κατοίκων όσο και των τουριστών. Η συνολική εικόνα υποβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό την ελκυστικότητα του Λουτρακίου ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού.

 

Οι επισιτιστές της περιοχής του Λουτρακίου, οι οποίοι στηρίζουν την ανάπτυξη της περιοχής, σήμερα βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και κάτω από ασφυκτικές πιέσεις που αποτελούν ίσως το μεγαλύτερο εμπόδιο προς την ανάκαμψη του Δήμου μας.

 

Ελπίζουμε να μην έρθουμε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση εν όψει και των άλλων μεγάλων και χρήσιμων έργων που αναμένεται να γίνουν στο Λουτράκι, όπως το Open Mall, η διασύνδεση του Λουτρακίου με τη Κόρινθο κ.λ.π., διότι εκεί δεν θα μιλάμε για μια κακοτεχνία αλλά για ένα κακούργημα εις βάρος της πόλης.

 

Είναι η στιγμή που η Κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί χωρίς ημίμετρα και ημιτελείς καταστάσεις να ολοκληρώσει τα έργα που η ίδια παρουσίασε ως έργα προτεραιότητας. Να δώσει την απαραίτητη ώθηση και στήριξη, εξασφαλίζοντας άμεσα τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν επιτέλους οι εργασίες, ώστε να σταματήσει να εκτίθεται ο τόπος μας ενώ παράλληλα μειώνεται η τουριστική του ανταγωνιστικότητα.

 

Σε αυτή τη κατεύθυνση ζητούμε την κινητοποίηση και των τοπικών και Περιφερειακών Αρχών για την ολοκλήρωση του έργου το συντομότερο δυνατόν, ώστε να ομαλοποιηθεί η λειτουργία της παραλίας και να αποκατασταθεί η εικόνα της πόλης.

 

Η πόλη του Λουτρακίου, με τη μακρά ιστορία της ως τουριστικός προορισμός, δεν αντέχει περαιτέρω καθυστερήσεις που πλήττουν την τοπική οικονομία και την εικόνα της. Οι δικαιολογίες και οι καθυστερήσεις εξαντλήθηκαν και μας εξάντλησαν. Είναι ώρα για άμεσες και ουσιαστικές λύσεις. Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν στην άμεση ολοκλήρωση του έργου. Οποιαδήποτε περαιτέρω αδράνεια θα έχει βαρύτατες συνέπειες για την τοπική οικονομία και την τουριστική φήμη του Λουτρακίου, που δικαιούται πολύ καλύτερη μεταχείριση από αυτή που έχει λάβει μέχρι σήμερα.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος: Κόντης Γιάννης

Ο Γραμματέας: Οικονόμου Γιώργος