«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει» - Δυναμική πορεία για τον 37χρονο Μοχάμεντ. Διαμαρτυρία κατά του γαμήλιου πάρτι στο Βυζαντινό Μουσείο


Έξω από το Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα ξεχείλισε η οργή, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν: «δολοφόνοι, δολοφόνοι, δολοφόνοι!».

 

Εκατοντάδες άνθρωποι έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση και την πορεία  (από την πλατεία Βικτωρίας μέχρι το αστυνομικό τμήμα) διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 37χρονου Πακιστανού μετανάστη Μοχάμεντ Καμραν Ασίκ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα με εμφανή σημάδια κακοποίησης. 

 

Μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν δυνατά, ήταν πολλά κατά της αστυνομίας και της κυβέρνησης. Χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω: 

 

  • «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει του λαού την πάλη θα τη σπάσει» 
  • «ΕΛΑΣ Ελλήνων αστυνομικών, ρουφιάνων δολοφόνων και βασανιστών» 
  • «Δεν φταίνε οι μετανάστες για την ανεργία, φταίει η κυβέρνηση και η εργοδοσία»
  • «Το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει»
  • «Δικαιοσύνη για τον Μοχαμεντ»
  • «Λευτεριά στη Παλαιστίνη»
  • «Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη»

 

διαδήλωση για τον Μοχάμεντ

 

Μάλιστα, έξω από το Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα (όπου είχαν στηθεί κλούβες των ΜΑΤ), οι διαδηλωτές ξεσπάθωσαν φωνάζοντας: «δολοφόνοι, δολοφόνοι, δολοφόνοι!».

 

Κατά τη διάρκεια της πορείας, η παρουσία των ΜΑΤ ήταν ισχυρή αλλά σε απόσταση από τους διαδηλωτές.

 

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς, η λαϊκή συνέλευση Κολωνού Σεπολίων, άλλοι σύλλογοι και φορείς και πλήθος κόσμου. 

 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία, η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί στην περιοχή.

 

Διαμαρτυρία κατά του γαμήλιου πάρτι στο Βυζαντινό Μουσείο

 

arxaiologoi

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ' το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής με αφορμή την παραχώρηση χώρων του μουσείου στην οικογένεια Γλύξμπουργκ για γαμήλιο πάρτι και μάλιστα με την προκλητική αναφορά σε «αυτής μεγαλειότητα» απ' την γενική δειυθύντρια του μουσείου, Αικατερίνη Δελλαπόρτα.

 

Στη συγκέντρωση είχε απευθύνει κάλεσμα ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, που ανέδειξε το ζήτημα και κατήγγειλε την «πρωτοφανή διοικητική πρακτική», επισημαίνοντας μεταξύ άλλων το αυτονόητο: «Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν "βασιλικές οικογένειες". Τα δημόσια Μουσεία δεν είναι χώροι γαμήλιων δεξιώσεων».

 

Στο σημείο βρέθηκαν και αστυνομικές δυνάμεις 

 

Το «παρών» έδωσαν και βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τη Νέα Αριστερά.

 

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, βουλευτής της Νέας Αριστεράς, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024. 

Η Έλενα Ακρίτα ήταν επίσης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024.

 

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Σία Αναγνωστοπούλου 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ