Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου: H χούντα απέτυχε να πάρει το νερό. Θα αποτύχει και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση για τον Νόμο που προτίθεται να καταθέσει Νόμο, δήθεν για τον εκσυγχρονισμό και την εξυγίανση των ΔΕΥΑ. Κανένα κείμενο ή πρόταση δεν έχει κατατεθεί εκ μέρους της σαν βάση συζήτησης.

 

Οι εργαζόμενοι και η Ένωση των ΔΕΥΑ αντίθετα κατέθεσαν αμέσως προτάσεις να ψηφιστούν άμεσες νομοθετικές ρυθμίσεις. Αντί για διάλογο η Κυβέρνηση επιλέγει τις συστηματικές διαρροές μέρους των σχεδίων της προς τον τύπο, ο οποίος στα πλαίσια της απόλυτης χειραγώγησής του, τις αναπαράγει μονομερώς χωρίς να δημοσιεύει οποιαδήποτε αντίθετη άποψη.

 

Η Κυβέρνηση δεν θέλει να βοηθήσει τις ΔΕΥΑ και τους Δήμους. Θέλει να χαρίσει το νερό τους στους ιδιώτες, όπως έγινε όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (ηλεκτρική ενέργεια, επικοινωνίες, μεταφορές κλπ), και ύστερα να χαρίσει σ’ αυτούς τα «χρέη». Επιχειρείτε να χαρίσετε ό,τι δεν σας ανήκει: Το φυσικό αγαθό του νερού!

 

Η ιστορία του Λουτρακίου είναι άρρηκτα συνδεμένη με το νερό. Με τα σχέδια της κυβέρνησης καταστρατηγείται το δικαίωμα του Δήμου μας για αποκλειστική εκμετάλλευση του φυσικού μεταλλικού νερού Λουτρακίου που έχει θεσπιστεί.

 

Τιμώντας την ιστορία του τόπου θα διατηρήσουμε το νερό ως φυσικό αγαθό για τις επόμενες γενιές! Όπως απέτυχε η χούντα να πάρει το νερό θα αποτύχετε και εσείς!

 

Το νερό δεν είναι εμπορικό προϊόν!

 

ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΦΥΣΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΣΥΝΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ!

 

ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ!

 

Το Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων καλεί όλους τους Βουλευτές του Νομού, όλους τους τοπικούς άρχοντες, όλους τους τοπικούς φορείς και τους συνδημότες μας να αγωνιστούμε όλοι μαζί απέναντι στην καταπάτηση των ιστορικών δικαιωμάτων του Δήμου, να διατρανώσουν μαζί μας την αντίθεση στην εμπορευματοποίηση του νερού, να διαφυλάξουμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό, το νερό που είναι πηγή ζωής, ως υποχρέωσή μας για τις επόμενες γενιές.

 

Στηρίζουμε το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στην ΔΕΥΑ Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων.