Ολυμπιακός: Η απόλυτη επιβράβευση στον Ροντινέι, αυτά έχει κάνει στα φετινά παιχνίδια

Ο Ολυμπιακός επιβράβευσε τον Ροντινέι με την επέκταση του συμβολαίου του. Αυτά έχει κάνει φέτος ο Βραζιλιάνος μπακ στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της σεζόν.

 

Ο Ολυμπιακός και ο Ροντινέι θα συνεχίζουν να πορεύονται μαζί. Το απόγευμα της Πέμπτης (19/9) οι ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν την επέκταση της μεταξύ τους συνεργασίας, με τον Βραζιλιάνο μπακ να βάζει την υπογραφή του σε συμβόλαιο έως το 2027.

 

Ο Ροντινέι είναι ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα στον Ολυμπιακό, εξαιτίας της ενέργειάς του. Από τον Ιανουάριο του 2023 και το ντεμπούτο του σ' ένα ματς με τον Ιωνικό πρωταγωνιστεί συνεχώς, με αποκορύφωμα της καριέρας του στους ερυθρόλευκους την κατάκτηση του Conference League.

 

Στον Ολυμπιακό είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με την παρουσία του, με τον Βραζιλιάνο μπακ να παίζει σημαίνοντα ρόλο στο πλάνο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

 

Ο ίδιος είναι απόλυτα ευτυχισμένος στην Ελλάδα, πράγμα που δεν σταματάει να δείχνει, και έτσι ο "γάμος" τους για τα επόμενα χρόνια δεν άργησε να γίνει πραγματικότητα.

 

Τι έχει κάνει φέτος στα πρώτα τέσσερα ματς

 

Ο Ροντινέι είναι ο δεύτερος πιο δραστήριος παίκτης του Ολυμπιακού σε αυτά τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια τη φετινή σεζόν με 89.74 ενέργειες ανά 90 λεπτά. Τα ανεβάσματά του είναι κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του, συνεργάζεται με τον Ζέλσον Μαρτίνς στα δεξιά, ο οποίος συγκλίνει, με τον Βραζιλιάνο να δίνει πλάτος, κρατώντας ουσιαστικά όλη την πλευρά.

 

Στο πρωτάθλημα ξεκίνησε πολύ δυναμικά και ήταν εκ των κορυφαίων - αν όχι ο κορυφαίος - στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

 

Ολυμπιακός: Η απόλυτη επιβράβευση στον Ροντινέι, αυτά έχει κάνει στα φετινά παιχνίδια
Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Ροντινέι στο Βόλος - Ολυμπιακός

Ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης με υπέροχο τρόπο, έπειτα από την ασίστ του Μαρτίνς. Όργωσε την δεξιά πλευρά με 82 ενέργειες με την μπάλα, ενώ ήταν εξαιρετικά ακριβής με 31/37 μεταβιβάσεις. Επιπλέον, είχε και δύο key passes για τους συμπαίκτες του, όπως και έξι ανακτήσεις.

 

Ολυμπιακός: Η απόλυτη επιβράβευση στον Ροντινέι, αυτά έχει κάνει στα φετινά παιχνίδια
Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Ροντινέι στο Ολυμπιακός - Athens Kallithea

Δεύτερο του παιχνίδι αυτό κόντρα στην Athens Kallithea. Παρά το γεγονός ότι δεν έπιασε το μάξιμουμ της απόδοσής του ήταν πάλι ο πιο δραστήριος παίκτες των ερυθρόλευκων με 95 ενέργειες.

 

Ήταν εκ των κορυφαίων πασέρ της ομάδας με 44 στις 54 πάσες, ενώ περίπου οι μισές από αυτές ήταν μεταβιβάσεις στην επίθεση. Επιπλέον, είχε εννέα ανακτήσεις κατοχής, συνεισφέροντας στο να ξαναδώσει την κατοχή της ομάδας του, ειδικά στη μεσαία γραμμή.

 

Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Ροντινέι στο Λαμία - Ολυμπιακός
Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Ροντινέι στο Λαμία - Ολυμπιακός

Την πρώτη του ασίστ τη φετινή σεζόν την σέρβιρε στη νίκη με 3-0 επί της Λαμίας. Ο Βραζιλιάνος μπακ τροφοδότησε τον Ελ Κααμπί για το δεύτερο γκολ των ερυθρόλευκων στο 79ο λεπτό. Ξανά πρωταγωνιστής και κυρίαρχος στην δεξιά πλευρά με 67 ενέργειες, 28 στις 39 μεταβιβάσεις, οι 11 εξ αυτών στην επίθεση. Επιπλέον είχε και δύο πάσες που δημιούργησαν ευκαιρία.

 

Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Ροντινέι στο Ολυμπιακός - Παναιτωλικός
Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Ροντινέι στο Ολυμπιακός - Παναιτωλικός

Ο Ολυμπιακός "κόλλησε" απέναντι στον Παναιτωλικό, με τους ερυθρόλευκους να επιχειρούν κυρίως από την δεξιά πλευρά. Ο Ροντινέι είχε 104 ενέργειες με την μπάλα, δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση στην αναμέτρηση και τέσσερις εξ αυτών στην περιοχή.

 

Είχε 51/58 μεταβιβάσεις, με τις 25 να είναι στην επίθεση. Επίσης, δημιούργησε τέσσερις ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του. Φυσικά, είχε και πλήθος σεντρών (21), χωρίς να ξεφεύγει από τον "κανόνα" που ακολούθησαν οι ερυθρόλευκοι στο παιχνίδι τους.

 

Ο Ροντινέι ήταν εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν. Φέτος, φαίνεται να έχει εκκινήσει ορεξάτος και φροντίζει να ξεχωρίζει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια έχει χάσει 11 λεπτά, ενώ φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ