Την περίοδο της νηστείας τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους. Σας προτείνουμε να φτιάξετε τη συνταγή του Άκη για πατάτες γιαχνί με καλαμαράκια.
Υλικά:
- 1 κιλό πατάτες
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- 30 γρ. κρασί λευκό
- 340 γρ. καλαμάρι, έτοιμο, σε πικάντικη σάλτσα
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους 2 εκ.
- Βράζουμε τις πατάτες μαζί με αλάτι, πιπέρι και τον χυμό από ½ λεμόνι, μέχρι να μαλακώσουν, για 12-15 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τις πατάτες και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Ψιλοκόβουμε το σκορδό, τα κρεμμυδάκια, τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τις πατάτες, και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
- Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε το καλαμαράκι, αλάτι και πιπέρι. Προσοχή! Δεν θέλει πολύ πιπέρι γιατί η σάλτσα από την κονσέρβα είναι πικάντικη.
- Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, για 1-2 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού, ελαιόλαδο και φέτες ψωμιού ολικής.