Νηστίσιμη συνταγή για πατάτες γιαχνί με καλαμαράκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Την περίοδο της νηστείας τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους. Σας προτείνουμε να φτιάξετε τη συνταγή του Άκη για πατάτες γιαχνί με καλαμαράκια.

 

Υλικά:

  • 1 κιλό πατάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 30 γρ. κρασί λευκό
  • 340 γρ. καλαμάρι, έτοιμο, σε πικάντικη σάλτσα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους 2 εκ.
  • Βράζουμε τις πατάτες μαζί με αλάτι, πιπέρι και τον χυμό από ½ λεμόνι, μέχρι να μαλακώσουν, για 12-15 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τις πατάτες και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Ψιλοκόβουμε το σκορδό, τα κρεμμυδάκια, τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τις πατάτες, και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε το καλαμαράκι, αλάτι και πιπέρι. Προσοχή! Δεν θέλει πολύ πιπέρι γιατί η σάλτσα από την κονσέρβα είναι πικάντικη.
  • Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, για 1-2 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού, ελαιόλαδο και φέτες ψωμιού ολικής.