Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων – Η εικόνα στην Αθηνών Κορίνθου

Σε εξέλιξη είναι, ειδικά από το μεσημέρι και μετά η ροή των αυτοκινήτων γίνεται όλο και πιο πυκνή, η έξοδος των εκδρομέων του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου...

 

Αρκετή η κυκλοφοριακή συμφόρηση στην Αθηνών Κορίνθου έως τη γέφυρα Ασπροπύργου. Ωστόσο μετά τον Ασπρόπυργο άνοιξε ο δρόμος και αυτή την ώρα στα διόδια της Ελευσίνας η κυκλοφορία διεξάγεται ομαλά.

 

Καθυστερήσεις άνω των 30 λεπτών στην Αττική Οδό

 

Οι καθυστερήσεις στην Αττική Οδό ξεπερνούν τα 30 λεπτά, ενώ αυξημένη είναι η κυκλοφορία των ΙΧ και στις εθνικές οδούς. 

 

Καθυστερήσεις υπάρχουν και στην Περιφ. Υμηττού 25′-30′ από κόμβο Αγίας Παρασκευής έως κόμβο Μεταμόρφωσης.

 

Καθυστερήσεις 10′-15΄ στις εξόδους για Λαμία (ρεύμα προς Αεροδρόμιο και προς Ελευσίνα).

 

Mέτρα της τροχαίας για την ομαλή έξοδο των εκδρομέων του τριημέρου

 

Τα βασικά σημεία του σχεδιασμού της Τροχαίας περιλαμβάνουν για τη διάρκεια του τριημέρου αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.

 

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας θα δούμε στις εισόδους και τις εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου και όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών, όπως σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς.

 

Θα υπάρχει και ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους σε βασικές διασταυρώσεις για την αποφυγή της κυκλοφοριακής συμφόρησης, ενώ θα διεξάγονται έλεγχοι μέθης και παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα και χρήση κινητών τηλεφώνων.

 

Κατά την εορταστική περίοδο, θα ισχύουν και απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, ενώ οι αρχές συνιστούν στους πολίτες πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ