Θοδωρής Πέτρου: "Ισθμός, Αρχαία Δίολκος και Μουσείο της Ισθμίας μπαίνουν στη νέα ψηφιακή εποχή"

Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων ετοιμάζεται να κάνει ένα εντυπωσιακό βήμα προς τη ψηφιακή αναβίωση του Ισθμού, της Αρχαίας Διόλκου και του Μουσείου της Ισθμίας. 

 

Ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακού Μετασχηματισμού, του Δήμου Λουτρακίου, Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Θοδωρής Πέτρου, ανακοίνωσε αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα "σε συνεργασία με φορείς, ερευνητικά κέντρα και σχολεία", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο σύντομο βίντεο που δημοσίευσε. Η ιδέα είναι να συλλέξουν όλα τα ιστορικά δεδομένα που σχετίζονται με τα σημαντικά αυτά τοπόσημα και να τα μετασχηματίσουν ψηφιακά, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό ψηφιακό αρχείο πλούσιο σε πληροφορίες και εμπειρίες.

 

Η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης θα βοηθήσει στην ανάλυση και την οργάνωση των δεδομένων, επιτρέποντας τη δημιουργία προσαρμοσμένων περιηγητικών εμπειριών. Οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν ένα ψηφιακό ταξίδι στο παρελθόν, να δουν πώς ήταν ο Ισθμός και η περιοχή γύρω του σε διάφορες εποχές και να εξερευνήσουν την ιστορία του με μια εντελώς νέα, διαδραστική προσέγγιση.

 

Η Επαυξημένη Πραγματικότητα θα επιτρέψει στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν την εξέλιξη αυτών των ιστορικών τοπόσημων, μέσα στον χρόνο.

 

Η τεχνολογία Machine Learning θα συμβάλει στη δημιουργία προσαρμοσμένων περιεχομένων και στη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη. Καθώς οι επισκέπτες αλληλεπιδρούν με το ψηφιακό αυτό περιβάλλον, η πλατφόρμα θα μπορεί να προτείνει πληροφορίες και εμπειρίες που ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντά τους.

 

Αυτή η πρωτοβουλία του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων ανοίγει νέους δρόμους στην προστασία και την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο Ισθμός της Κορίνθου θα μπορεί να "εξιστορεί το παρελθόν του" με πιο ζωντανό και προσβάσιμο τρόπο, επιτρέποντας σε όλους να ανακαλύπτουν το χθες ενώ βρίσκονται στο σήμερα.

 

"Είμαστε περήφανοι που καταθέσαμε πρόταση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για καινοτόμα έργα του αύριο! Χρησιμοποιούμε τις νέες τεχνολογίες για καλό σκοπό και κάνουμε γνωστή την ιστορία και τον τόπο μας σε όλο τον κόσμο", έγραψε χαρακτηριστικά ο Θοδωρής Πέτρου, συνοδεύοντας το βίντεο που προαναγγέλει αυτό το σημαντικό γεγονός.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ