Στίβος: Ένα άλμα για να σφραγίσει την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες χρειάζεται η Αδαμοπούλου


Μόλις τέσσερις μέρες απομένουν για να κλείσει η περίοδος Ολυμπιακής πρόκρισης στον στίβο και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα γίνουν μεγάλες μάχες για τις επιδόσεις και τους βαθμούς στο ράνκινγκ. Μία από τις… μονομάχους θα είναι και η Αριάδνη Αδαμοπούλου που «βλέπει» Παρίσι και χρειάζεται ένα καλό άλμα για να τσεκάρει το εισιτήριό της.

 


Σε λιγότερο από έναν μήνα η μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, θα ξεκινήσει στο Παρίσι με πληθώρα Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών να δίνουν το παρών. Ανάμεσα τους φαίνεται πως θα είναι και η Αριάδνη Αδαμοπούλου.

 

Αν η πρόκριση έκλεινε σήμερα, η 23χρονη επικοντίστρια θα ήταν μέλος της ομάδας για τους Ολυμπιακούς αφού αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο31, από τις 32 που θα προκριθούν για τους Ολυμπιακούς. Ωστόσο, μέσα στο Σαββατοκύριακο μπορούν να αλλάξουν πολλά και είναι στο χέρι της Αδαμοπούλου να μείνει μέσα στην πρόκριση.

 

Το διήμερο 29-30 Ιουνίου θα διεξαχθούν αρκετά εθνικά πρωταθλήματα ανά τον κόσμο και έτσι θα δούμε σημαντικές αλλαγές στα ράνκινγκ αφού όλα τα εθνικά πρωταθλήματα ανήκουν στην κατηγορία Β και δίνουν τους ίδιους βαθμούς. Άρα, οι προκρίσεις είναι στα χέρια των αθλητών. Η Αδαμοπούλου, που έχει κάνει μία εξαιρετική σεζόν φέτος κάνοντας νέο ατομικό ρεκόρ με 4.50μ, ύψος το οποίο έχει περάσει τρεις φορές φέτος, θα χρειαστεί να το ισοφαρίσει και μία τρίτη ή και να το ξεπεράσει.

 

Η αθλήτρια του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Ρώμη, θα διεκδικήσει την πρωτιά στον αγώνα η οποία δίνει 100 βαθμούς ενώ αν καταφέρει να επικρατήσει με 4.50μ θα κατακτήσει περίπου 1110 βαθμούς.

 

Τελευταία χρονιά στις ΗΠΑ η Αριάδνη Αδαμοπούλου, που θέλει να επιστρέψει  δυναμικά - StivosTime

 

Βέβαια, η νίκη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα δεν θεωρείται δεδομένη για την Αδαμοπούλου καθώς δηλωμένη στο αγώνισμα είναι η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία δύσκολα θα βρεθεί εκτός σε άλματα κάτω από τα 4.60μ και μάλιστα θα ήταν αναμενόμενο να τη δούμε πάνω από τα 4.70μ, ενώ στον αγώνα θα είναι και η Ελένη Πόλακ.

 

Ακόμη και να μην πάρει τη νίκη, όμως, μία καλή εμφάνιση θα της δώσει μερικούς ακόμη πολύτιμους βαθμούς, για να μπορέσει να δημιουργήσει διαφορά ασφαλείας από τις υπόλοιπες αθλήτριες που διεκδικούν την πρόκριση και έτσι να πραγματοποιήσει το όνειρό της και να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά στην καριέρα της.

 

Πηνελόπη Γκιώνη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ