Πούτιν – Ερντογάν: Προχωρά η κατασκευή πυρηνικού σταθμού στη Σινώπη - Αυστραλία: Διαδηλωτές κρέμασαν πανό υπέρ της Παλαιστίνης στην οροφή του κοινοβουλίου

Οι στενές σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας επιβεβαιώθηκαν σε μία ακόμη συνάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

 

Η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στη Σινώπη στη Μαύρη Θάλασσα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν την Τετάρτη στην Αστάνα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

 

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε χαρακτηριστικά ότι “συνεχίσαμε τις συζητήσεις για το σταθμό της Σινώπης και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε σοβαρά βήματα σε αυτό το θέμα”.

 

Πρόκειται για το δεύτερο πυρηνικό σταθμό που θα στηθεί επί τουρκικού εδάφους και για το δεύτερο συνολικά που θα κατασκευαστεί με ρωσική σύμπραξη.

 

Επίσης, ο Ερντογάν είπε στον Ρώσο ομόλογό του ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να βοηθήσει να τεθούν οι βάσεις για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και ότι είναι εφικτή μια δίκαιη ειρήνη που θα εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

 

Ο Ρώσος πρόεδρος από την πλευρά του, ο οποίος δέχθηκε επίσημη πρόσκληση από τον Τούρκο ομόλογό του να επισκεφθεί επίσημα την Τουρκία, διαπίστωσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών προχωρούν βήμα-βήμα παρά τις προκλήσεις.

 

Ο Πούτιν, τέλος, δεν θα μπορούσε να μην σημειώσει ότι πέρυσι επισκέφθηκαν την Τουρκία περίπου 6,7 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες, αριθμός-ρεκόρ.

 

Αυστραλία: Διαδηλωτές κρέμασαν πανό υπέρ της Παλαιστίνης στην οροφή του κοινοβουλίου

 

Συνθήματα και πανό υπέρ της Παλαιστίνης στην οροφή του Κοινοβουλίου στην Καμπέρα 

 

Διαδηλωτές ανέβηκαν σήμερα στην οροφή του κτιρίου του αυστραλιανού κοινοβουλίου στην Καμπέρα και κρέμασαν πανό με συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης.

Μαύρα πανό με συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης, όπως “από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη“, κρέμασαν διαδηλωτές από την οροφή του αυστραλιανού κοινοβουλίου στην Καμπέρα της Αυστραλίας.

 

Σε εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα, διακρίνονται τουλάχιστον τέσσερις διαδηλωτές που είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους να ξεδιπλώνουν πανό που έγραφαν συνθήματα υπέρ της απελευθέρωσης της Παλαιστίνης και εναντίον του Ισραήλ. Ένας ακτιβιστής πήρε ένα μεγάφωνο και κατηγόρησε το Ισραήλ για “εγκλήματα πολέμου” στη Λωρίδα της Γάζας.

 

“Δεν ξεχνούμε, δεν θα συγχωρήσουμε και θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε“, συμπλήρωσε.

 

Οι διαδηλωτές μάζεψαν τα πανό και απομακρύνθηκαν, συνοδεία αστυνομικών, περίπου μιάμιση ώρα αργότερα.

 

Πρόκειται για σοβαρό περιστατικό παραβίασης των μέτρων ασφαλείας του κοινοβουλίου, κατήγγειλε μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ο γερουσιαστής Τζέιμς Πάτερσον του αντιπολιτευόμενου Φιλελεύθερου Κόμματος της Αυστραλίας. Υπενθύμισε πως έγιναν δαπανηρές μετατροπές στο κτίριο προκειμένου να αποτρέπονται τέτοιες εισβολές. «Απαιτείται η διεξαγωγή έρευνας», υπογράμμισε.

 

Δείτε βίντεο:

 

<iframe width="100%" height="420" src="https://www.youtube.com/embed/rRPiON5Jg8E" title="Pro-Palestinian protesters scale Canberra&#39;s Parliament House" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe>

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ