Πώς θα γλιτώσεις από τα κουνούπια οικονομικά και αποτελεσματικά

Τα κουνούπια έχουν μάθει να αποφεύγουν τις παγίδες μας. Δεν μπορούν όμως, να νικήσουν τη φύση τους.

 

Όπως ανεβαίνει η θερμοκρασία στην Ελλάδα, θα γίνει και πιο έντονη η καταδίωξη μας από τα κουνούπια που φέτος δεν ξεκουράστηκαν ιδιαίτερα.

 

Αν σκεφτείτε πως γίνονται ληθαργικά στους 15 βαθμούς Κελσίου και δεν μπορούν να λειτουργήσουν (δηλαδή, να απλώσουν τα αβγά τους τα θηλυκά που είναι και αυτά που μας τσιμπούν, για να ζήσουν και να να αναπαραχθούν) όταν η θερμοκρασία είναι κάτω των 10 βαθμών Κελσίου, καταλαβαίνετε γιατί τα ακούγατε διαρκώς στα αυτιά σας από το περασμένο καλοκαίρι έως τώρα.

 

 

Δεδομένου ότι η high season του εντόμου ή αν προτιμάτε η αγαπημένη θερμοκρασία είναι οι 26 βαθμοί, σκεφτείτε τι μας περιμένει, έχοντας πάντα πρόχειρη την πληροφορία ότι μεταδίδουν και διάφορες ασθένειες στους μόλις 3 μήνες που ζουν.

 

Άρα θα συμφωνείτε πως είναι σημαντικό να βρούμε έναν αποτελεσματικά και ιδανικά φυσικό τρόπο να κρατήσουμε τα 13 είδη που ζουν στην Ελλάδα μακριά μας. Μεταξύ τους είναι και τα πιο επικίνδυνα.

 

 

Η πρόταση που ακολουθεί έρχεται από τις ΗΠΑ. Λέγεται mosquito killing bucket και είναι ό,τι λέει το όνομα: ένας κουβάς που σκοτώνει κουνούπια. Ή όπως τάζει ο άνθρωπος που προτείνει αυτήν τη λύση «προκαλεί μαζική καταστροφή κουνουπιών».

 

Όπως εξηγείται «για να μειώσετε τα κουνούπια γύρω από την ιδιοκτησία σας, πρέπει να διαταράξετε το έδαφος αναπαραγωγής τους. Δηλαδή, το στάσιμο νερό όπου γεννούν τα αβγά τους. Το ίδιο παρέχει στις προνύμφες των κουνουπιών τα βακτήρια και τους μικροοργανισμούς που χρειάζονται ως τροφή».

 

Στην αγορά υπάρχουν σκευάσματα που προορίζονται για την εκτέλεση αποκλειστικά των προνυμφών, με τους ειδικούς να εξηγούν πως τα κουνούπια προφανώς και έχουν εξελιχθεί για να γλιτώνουν από τις παγίδες μας.

 

Δεν μπορούν όμως, να νικήσουν τη φύση τους.

 

Έτσι θα πάνε στο στάσιμο νερό υπό την όποια συνθήκη.

 

Για το mosquito killing bucket ο κουβάς 20 λίτρων καλύπτει σπίτι έκτασης μεσαίου μεγέθους στις ΗΠΑ. Άρα για ένα διαμέρισμα κάνετε προσαρμογή. Γεμίζετε έως τη μέση με νερό και προσθέτετε γρασίδι, φύλλα και άλλη οργανική ύλη, συν ένα αντικουνουπικό. Έπειτα το τοποθετήσετε όπου κάθεστε περισσότερο στον εξωτερικό χώρο.

 

«Καθώς το γρασίδι και τα φύλλα σαπίζουν στο νερό, απελευθερώνεται διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο προσελκύει τα θηλυκά κουνούπια που είναι έτοιμα να γεννήσουν αυγά. Την ίδια ώρα, δεν συνειδητοποιούν πως υπάρχει στο μείγμα αντικουνουπικό. Έτσι, οποιαδήποτε προνύμφη κουνουπιών βγαίνει από τα αυγά που γεννά στον κουνουπιέρα θα πεθάνει με έναν στιγμιαίο και άδοξο θάνατο».

 

Κάθε ένα μήνα χρειάζεται νέο αντικουνουπικό και ανανέωση γρασιδιού και φύλλων.

 

ΝΙΚΗ ΜΠΑΚΟΥΛΗ