Πως ο γιατρός Δημήτρης Βασιλείου πήρε το παρατσούκλι "φρατζόλας" και άλλες άγνωστες ιστορίες

Ο Γιατρός έχει χιούμορ!

 

Παρακολουθούμε μέρες την καμπάνια του γιατρού Δημήτρη Βασιλείου, υποψήφιου δημάρχου δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, μια ιδιαίτερα πρωτότυπη καμπάνια για τα δεδομένα του δήμου.

 

Με hashtag #metogiatro, ο γιατρός Δημήτρης Βασιλείου δεν φοβάται να τσαλακώσει τη δημόσια εικόνα του! Ακολουθώντας την καμπάνια βλέπουμε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ να μοιράζονται με τους συμπολίτες τους τους λόγους για τους οποίους στηρίζουν τον γιατρό.

 

Μόλις εχθές προστέθηκε στην καμπάνια ένα αυτοβιογραφικό βίντεο του γιατρού στο οποίο δεν διστάζει να μιλήσει έξω από τα δόντια και να αυτοσαρκαστεί!

 

Οι τοποθεσίες που επέλεξε ο γιατρός για τα γυρίσματα (Περαχώρα, Λίμνη Βουλιαγμένης, Παραλία Λουτρακίου) αναδεικνύουν άλλη μια φορά την αγάπη του για τον δήμο.

 

Κορυφαία στιγμή του βίντεο η περιγραφή του έξω από το σχολείο της Περαχώρας για το πως απέκτησε το παρατσούκλι φρατζόλας που τον ακολουθεί μέχρι και σήμερα!

 

Σε κάθε περίπτωση ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος ο γιατρός κατάφερε να ξεχωρίσει ως μια αξιοπρεπέστατη υποψηφιότητα για το δήμο δείχνοντας μία όμορφη συνολικά εικόνα, χωρίς μεγάλα λόγια και αποφεύγοντας τον πόλεμο λάσπης προς τους άλλους υποψηφίους.

 

Για να μιλήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους, καθώς τυγχάνει να είναι κι ο πρόεδρος της τοπικής ομάδας Α.Ο. Περαχώρας, ο γιατρός έπαιξε "fair play".

 

Γνωρίστε το γιατρό Δημήτρη Βασιλείου:

 

 

 

Ο Δημήτρης Βασιλείου γεννήθηκε στην Περαχώρα στις 04/08/1949 όπου και μεγάλωσε.

 

Τελείωσε το σχολείο με άριστα και πήγε στην Αθήνα για να πραγματοποιήσει το όνειρο του να γίνει γιατρός.

 

Αμέσως μετά τις σπουδές του ο Δημήτρης Βασιλείου ξεκινάει την ειδικότητα στο νοσοκομείου της Κορίνθου ενώ παράλληλα ασκεί γενική Ιατρική στο Λουτράκι.

 

Όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή του που τα ήθελε τέλια έτσι και στις σπουδές του. Ο Δημήτρης Βασιλείου δεν αρκέστηκε στο να γίνει γιατρός με ειδικότητα. Ήθελε παραπάνω και έτσι ξεκίνησε το διδακτορικό του το οποίο απέκτησε από το πανεπιστήμιο της Πάτρας.

 

Την ειδικότητα του την απέκτησε στην Αγγλία και αφού δούλεψε στο εξωτερικό Ευρώπη και Αφρική αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να γυρίσει στην Ελλάδα την οποία νοσταλγούσε.

 

Έτσι το 1986 τον βρίσκει στο νοσοκομείο της Πάτρας όπου θα παραμείνει για 6 χρόνια όταν και αποφασίζει να δουλέψει ως ελεύθερος επαγγελματίας στη Γενική Κλινική Αθηνών ή Βιοιατρική όπως λέγεται σήμερα.

 

Όπως όλοι οι ανήσυχοι στο πνεύμα άνθρωποι έτσι και ο Δημήτρης Βασιλείου δεν αρκέστηκε στην ιατρική. Η αγάπη του για την ιατρική και το Λουτράκι τον οδήγησε να γράψει ένα ιατρικό βιβλίο που διαπραγματεύεται κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μία μετάφραση από τα αγγλικά ενός ταξιδιωτικού χρονικού στο Λουτράκι.

 

Παράλληλα ο Δημήτρης Βασιλείου έφτιαξε οικογένεια και μεγάλωσε τρία παιδιά και είναι παππούς με ένα εγγόνι.

 

Έτσι με το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να δώσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του κάτι από τις δυνάμεις του, τις γνώσεις του και την αγάπη του για το Λουτράκι.

 

Ας δούμε για ποιους λόγους επέλεξε να (ξανά)ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση:

 

"Πολλοί μου λένε γιατί τώρα, τώρα που θα μπορούσα να ξεκουραστώ και να απολαύσω τη ζωή. Η απάντηση είναι πολύ απλή και για πολλούς λόγους.

 

Πρώτο και κυριότερ, λόγω της συνταξιοδότησής μου έχω πολύ χρόνο στη διάθεση μου.

 

Δεύτερον,όπως είπα και πριν παιδιά σκυλιά δεν έχω είναι όλοι τους τακτοποιημένοι.

 

Τρίτον, δεν έχω οικονομικό πρόβλημα που σημαίνει ότι δεν περιμένω να ζήσω από την δημαρχία και το μισθό του Δημάρχου.

 

Και τέταρτον, έχω μόνο μία φιλοδοξία και δεν είναι πολιτική. Η φιλοδοξία μου είναι να φτιάξω τον δήμο μου.

 

Ξέρεις τι πλεονεκτήματα είναι αυτά. Μπορώ να παίρνω αποφάσεις χωρίς να σκέφτομαι τη σύγκρουση συμφερόντων με το επάγγελμα μου.

 

Μπορώ να πάρω τις πιο δύσκολες αποφάσεις διότι γνωρίζοντας ς ότι δεν θα κατέβω δεύτερη φορά δεν χρειάζεται να υπολογίσω το πολιτικό κόστος ή όπως λέει και ο λαός μας δεν θα φοβηθώ να σπάσω αυγά.

 

Αλλά το σημαντικότερο από όλα για τη γενιά που φεύγει είναι ότι έχει τη χαρά και το προνόμιο να διδάξει τους νεότερους που θα συνεχίσουν τον αγώνα για ένα καλύτερο δήμο.

 

Πείτε μου αγαπητοί μου συμπολίτες υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να περνάμε τη γνώση μας στην επόμενη γενιά;"

 

Δημήτρης Βασιλείου υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού «ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ»