Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τη θαυμαστή ικανότητα της ΑΕΚ να παραμένει ‘’ατσάλινη’’ στα δύσκολα και τις δύο αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό που έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον.
Ένα δώρο ακόμα περίμενε η ΑΕΚ μετά την ήττα του Παναθηναϊκού στη Λαμία, να βρει δηλαδή ο ΠΑΟΚ τον τρόπο να οδηγήσει τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στην ισοπαλία.
Θα μπορούσε έτσι να περιμένει τους ‘’ερυθρόλευκους’’ την ερχόμενη Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια, ούσα ισόβαθμη μαζί τους, αλλά ακόμα κι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα δεν μπορεί να έχει παράπονο μετά τη δική της, εντυπωσιακή βάσει των συνθηκών και απουσιών επικράτησή της επί του Αστέρα Τρίπολης.
Δεν χρειάστηκε εν τέλει -τουλάχιστον όχι στο συγκεκριμένο παιχνίδι- τα παιδιά της ΑΕΚ Β ο Ματίας Αλμέιδα για να περάσει η πρώτη ομάδα νικηφόρα από την Αρκαδία απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Πήρε το βάπτισμα του πυρός ο 22χρονος φορ Δημήτρης Θεοδωρίδης και αυτό είναι ενθαρρυντικό καθώς είναι η μοναδική καθαρόαιμη λύση φορ στον κιτρινόμαυρο οργανισμό πίσω από τον Πιερό, όμως αυτό συνέβη με το σκορ ήδη στο 3-0 υπέρ της Ένωσης.
Για διάφορους λόγους, ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε μια ομάδα με πολλές απουσίες καθώς δεν ήταν διαθέσιμοι οι Λαμέλα, Μαρσιάλ, Περέιρα, Οντουμπάτζο, Μουκουντί, Στρακόσα, Κάλενς, Κοϊτά και Γιόνσον.
Ήταν εύκολο για τον Σάββα Παντελίδη να εκπονήσει ένα ανασταλτικό πλάνο ελαφρώς παραλλαγμένο από αυτό που συνήθως εμπιστεύεται, επιλέγοντας άμυνα με 5 ώστε να εγκλωβίσει τον Πιερό με τα πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και παράλληλα να μη δώσει χώρους σε όσους κινούνται γύρω από τον φορ της Ένωσης.
Η επανάληψη ήταν διαφορετική
Δούλεψε καλά το σχέδιο για 45 λεπτά, όμως η ΑΕΚ ήθελε πολύ το ματς και είχε την υπομονή να το πάρει γνωρίζοντας εξ αρχής ότι ίσως αυτό απαιτήσει πολύ χρόνο. Ενδεχομένως και έως το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όπως με τον Ατρόμητο.
Ήταν προετοιμασμένη, έδωσε προτεραιότητα στο να θωρακίσει άψογα την αμυντική λειτουργία της μέχρι να φτάσει εκείνη στο γκολ, αλλά τελικά δεν χρειάστηκα να φτάσει ξανά σε ένα φινάλε από αυτά που ο Αλμέιδα χαρακτηρίζει ως επικίνδυνα για την καρδιά όσων παρακολουθούν τους αγώνες της ομάδας.
Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς έλυσε στο 64’ τον γόρδιο δεσμό βρίσκοντας ένα πολύ καθοριστικό -για την ομάδα αλλά και την ψυχολογία του- γκολ το οποίο τόσο πολύ έψαχνε μέσα στη σεζόν και μαζί κέρδισε την αποβολή του από τον Ντελί, ο οποίος είδε απευθείας κόκκινη κάρτα καθώς στην προσπάθεια του να τον ανακόψει, λίγο έλειψε να του προξενήσει σοβαρή ζημιά στον αστράγαλο.
Ζήσαμε για μερικά λεπτά την αγωνία μην έχει πάθει ότι ο Ελίασον πριν από το δύο χρόνια σε ένα αντίστοιχο πολύ επικίνδυνο και αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Ζουκάνοβιτς, αλλά ευτυχώς ο Σέρβος σηκώθηκε, περπάτησε, έτρεξε και έγινε λίγο μετά αλλαγή έχοντας ‘’καθαρίσει’’ τον αγώνα για την Ένωση.
Πολυεπίπεδα σημαντικό το τέρμα αυτό, σε μια περίοδο που η ΑΕΚ έχει τον Μαρσιάλ στα πιτς, τον Κοϊτά επίσης με (αδιευκρίνιστο επί της παρούσης από την πλευρά της ομάδας) πρόβλημα και αναγκάζεται να επιστρέψει στη βασική λύση της στο αριστερό φτερό της επίθεσης, κατά τη σεζόν του νταμπλ.
Τα δύο μεγάλα ντέρμπι
Πλέον, λαβωμένη από τραυματισμούς και τιμωρίες, η ΑΕΚ πρέπει αύριο να αφήσει τον λογικό ενθουσιασμό κατά μέρος και να μετρήσει τους εναπομείναντες. Πέραν του ότι θα έχει απώλειες, καλείται και να κάνει διαχείριση των καταστάσεων και των δυνάμεών της σε Κύπελλο (Τετάρτη) και πρωτάθλημα (Κυριακή).
Αντίπαλος θα είναι ο Ολυμπιακός, ο αντίπαλος που έχει ανεβάσει πολύ το δικό του level εν συγκρίσει με τη σεζόν που η Ένωση κατέκτησε το νταμπλ και που επίσης έχει τα δικά του ζόρια με κόπωση και απώλειες. Σίγουρα όμως είναι η ομάδα που σε κάνει να έχεις πολύ μεγάλες απαιτήσεις από τον εαυτό σου αν θέλεις να τη νικήσεις.
Θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αυτά τα δύο ματς και δεν χρειάζεται να τρέξουμε πιο κάτω από αυτά, μιλώντας για νίκες πρωταθληματικές και ιστορίες γι’ αγρίους. Ο δρόμος είναι μακρύς, δύσβατος και απαιτητικός, αξίζει να μείνουμε σε αυτά τα παιχνίδια πολύ περισσότερο και μετά να συζητήσουμε για το παρακάτω.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ
Αλμέιδα: “Εκμεταλλευτήκαμε καλά τους χώρους, όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι να βοηθήσουν”
Ο Ματίας Αλμέιδα
Οι δηλώσεις του Ματίας Αλμέιδα μετά την εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης AKTOR για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League.
Η ΑΕΚ νίκησε με 3-0 τον Αστέρα Τρίπολης AKTOR για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League και θα πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στα απανωτά ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο Ματίας Αλμέιδα ανέφερε πως η Ένωση εκμεταλλεύτηκε σωστά τους χώρους, ενώ ευχαρίστησε και τον κόσμο για τη στήριξή του.
Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της COSMOTE TV:
“Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο αντίπαλος άλλαξε τη στρατηγική του για να παίξει με μας. Είχαμε υπομονή, προσπαθήσαμε και θέλαμε να εκμεταλλευτούμε τους χώρους και το κάναμε καλά. Όταν έμειναν με δέκα παίκτες το κάναμε ακόμα καλύτερα”.
Για την αποθέωση από τον κόσμο: “Πάντα είμαι ευγνώμων στον κόσμο. Όταν μας στηρίζει μάς κάνει χαρούμενους, σε προσωπικό επίπεδο είμαι ευτυχισμένος”.
Για το ότι ο Μάνταλος είχε δώσει τη λύση στο προηγούμενο ματς και το γκολ του Ελίασον: “Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα όταν κληθούν. Ο Μάνταλος είναι ένας έμπειρος παίκτης, όταν η μπάλα περνά από τα πόδια του είναι χαρά να δουλεύεις μαζί του”.
Η βαθμολογία μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και την ολοκλήρωση της 24ης αγωνιστικής
Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν το γκολ του Ροντινέι Eurokinissi
Δείτε πώς δια μορφώθηκε η βαθμολογία της Stoiximan Super League μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ και την ολοκλήρωση της 24ης αγωνιστικής.
Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, καθώς επικράτησε 2-1 του ΠΑΟΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.
Οι ερυθρόλευκοι ανέβηκαν στους 54 και πηγαίνουν στο ντέρμπι της OPAP Arena με προβάδισμα δύο βαθμών από την ΑΕΚ. Αντίθετα ο Δικέφαλος έμεινε στην τέταρτη θέση με 43 βαθμούς.
Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου
- Athens Kallithea – ΟΦΗ 1-3
- Ατρόμητος – Πανσερραϊκός 1-0
- Βόλος – Λεβαδειακός 1-2
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου
- Άρης – Παναιτωλικός 2-1
- Λαμία – Παναθηναϊκός 3-1
- Αστέρας AKTOR – ΑΕΚ 0-3
- Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-1
Η επόμενη αγωνιστική
Σάββατο 1 Μαρτίου
- 17:00 Βόλος – Άρης
- 17:00 Πανσερραϊκός – Athens Kallithea
- 20:00 Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός
Κυριακή 2 Μαρτίου
- 16:30 Λεβαδειακός – Ατρόμητος
- 17:00 ΟΦΗ – Λαμία
- 19:30 ΠΑΟΚ – Αστέρας AKTOR
- 20:30 ΑΕΚ – Ολυμπιακός
ΘΩΜΑΣ ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ