Πλειστηριασμοί: Η Κορινθιακή επιχείρηση που βγαίνει στο σφυρί με 846.000 ευρώ

Υπό το βάρος των συνεπειών των πολύχρονων κρίσεων εξακολουθεί να βρίσκεται ο κλάδος της οινοποιίας, με ιστορικά ονόματα να έχουν εξαγοραστεί, όπως η Μπουτάρης και άλλα να βρίσκονται, στο φάσμα της πτώχευσης όπως η Τσάνταλης. Σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον εξακολουθούν να παλεύουν αντιμέτωπες με προβλήματα σημαντικές οινοποιίες της χώρας, όπως το Κτήμα Βασιλείου.

 

Με επικεφαλής τον εμβληματικό Γιώργο Βασιλείου, πρόκειται για μία από σπουδαιότερες οινοποιητικές εταιρείες που διαπρέπουν με τις ετικέτες της εντός και εκτός συνόρων. Παρά ταύτα έχει εμπλακεί στην περιπέτεια των πλειστηριασμών για την Κτήμα Νεμείον Οινοποιητική και Αμπελουργική και το πρωτοποριακό οινοποιείο της στη Νεμέα. Πρόκειται για τη δευτερεύουσα εστία παραγωγής της οικογένειας Βασιλείου -μετά τη βασική του Κορωπίου-, με 100 στρέμματα αμπελώνων για την παραγωγή ερυθρού κρασιού.

 

Το σφυρί που είχε προγραμματιστεί αρχικά και χτύπησε στις 26 Ιουνίου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα αφορούσε ένα αγροτικό ακίνητο, συνολικής έκτασης 7.295 τ.μ., στη θέση Κορφοξυλιά της Δημοτικής Κοινότητας Νεμέας. Εντός του κτήματος αναπτύσσεται βιοτεχνικό κτίριο που αποτελείται από ισόγειο και α’ όροφο, με εμβαδόν 800 τ.μ. και 170 τ.μ. αντίστοιχα.

 

Το Οινοποιείο του Κτήματος Νέμειον χαρακτηρίζεται «πραγματικό έργο τέχνης» και εκτείνεται σε πέντε επίπεδα. Στο υπόγειο εκτός από τον χώρο παραγωγής υπάρχουν η ρεσεψιόν καθώς και ένα μουσείο κρασιού, στον πρώτο όροφο ένας μεγάλος χώρος με θέα στον αμπελώνα που χρησιμοποιείται για εκδηλώσεις, ενώ στον δεύτερο όροφο έξι πολυτελείς σουίτες. Η τιμή πρώτης προσφοράς για τον επαναληπτικό πλειστηριασμό που είναι προγραμματισμένος για τις 27 Σεπτεμβρίου έχει οριστεί στις 846.412 ευρώ.