Παρ' ολίγον μετωπική σύγκρουση τρένων του προαστιακού έξω από την Αθήνα

Στο «παρά ένα» αποφεύχθηκε σήμερα το πρωί μετωπική σύγκρουση δύο τρένων του προαστιακού σιδηροδρόμου, έξω από την Αθήνα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο αμαξοστοιχίες βρέθηκαν να κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση και σε σημείο όπου η κίνηση γίνεται σε μονή γραμμή, πριν από τον σταθμό των Αγίων Αναργύρων και μετά τα έργα υπογειοποίησης στα Σεπόλια.

 

Η παραλίγο νέα τραγωδία αποδίδεται σε αδιανόητο λάθος του ρυθμιστή κίνησης του ΟΣΕ στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ) ο οποίος θεώρησε ότι η μία αμαξοστοιχία, η 1210 που ερχόταν από Αθήνα προς Αεροδρόμιο είχε ήδη περάσει από το τμήμα της μονής γραμμής και έδωσε εντολή στην άλλη, την 1307 που ερχόταν από Κιάτο, να «περάσει ελεύθερα».

 

Τα δύο τρένα που ήταν γεμάτα κόσμο, βρέθηκαν έτσι να κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις και σε πορεία μετωπικής σύγκρουσης με ταχύτητα περίπου 60 χιλιομέτρων ανά ώρα.

 

Η σύγκρουση αποφεύχθηκε από τύχη και χάρη στα αντανακλαστικά του μηχανοδηγού της 1210 που έτυχε να ακούσει από τον ασύρματο VHF την συνομιλία του σταθμάρχη στο ΣΚΑ και την εντολή προς τον μηχανοδηγό της 1307.

 

Άρης Χατζηγεωργίου

 

Δασική πυρκαγιά σε περιοχή της Ρόδου

 

πυροσβέστης

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μονόλιθος Ρόδου.

 

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 40 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 11ης ΕΜΟΔΕ, 12 οχήματα, ενώ επιστρατεύτηκαν επίσης τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

 

Το προηγούμενο 24ωρο η πυροσβεστική αντιμετώπισε 17 αγροτοδασικές και 78 αστικές πυρκαγιές.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ