Πάνος Ηλιακόπουλος: Τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι συνομολόγησαν την τραγωδία του δήμου Λουτρακίου επί 25 χρόνια

Με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο αποδείχθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων ότι οι φερόμενοι ως επικρατέστεροι από «κρυφή δημοσκόπηση» για το δημαρχιακό θώκο ανθυποψήφιοι δήμαρχοι Γιώργος Γκιώνης, Μαρία Πρωτοπαππά, Κώστας Λογοθέτης, αυτό που τους ενδιέφερε ήταν η διαχείριση και νομή της εξουσίας, επιδεικνύοντας αν όχι το έλλειμμα αγάπης τους γι’ αυτόν τον έρμο τόπο, τουλάχιστον το έλλειμμα πολιτικής ικανότητας, όπως τον κατάντησαν.

 

Η αποκάλυψη της πρόθεσης εκ νέου «αγωγοποίησης» της πολιτικής ζωής του τόπου ογδόντα ημέρες πριν το εκλογικό σώμα οδηγηθεί στην κάλπη, εκ μέρους του Δημάρχου της μειοψηφίας Γιώργου Γκιώνη κατά της μέχρι πρότινος συνεργάτιδας και αναπληρώτριάς του αντιδημάρχου Οικονομικών Μαρίας Πρωτοπαππά, αποδεικνύει περίτρανα το άρρωστο πολιτικό κλίμα που βιώνει το Λουτράκι επί ένα τέταρτο αιώνα κι έχει ως φυσική συνέπεια να βρίσκεται σήμερα σ’ αυτήν την κατάντια.

 

Ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης με την στάση και αντίδρασή του, ανέσυρε μνήμες του και τότε άρρωστου πολιτικού κλίματος που είχε διαμορφώσει λόγω της επικρατούσης ανοησίας του περιβάλλοντός του, κάτι που συμβαίνει και σήμερα! Όπως και τότε συνομολόγησε την πολιτική κατάρρευσή του και κατέστησε σαφές ότι ο συνδυασμός της «πολιτικής κοινοπραξίας» ″Παύλου Παύλου & Γιώργου Γκιώνη″ δεν έχει τύχη και προοπτική στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019. Κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στο Γιώργο Γκιώνη ότι οι «αγωγές» της περασμένης δεκαετίας ήταν αυτές που έκοψαν τον «ομφάλιο λώρο» του Παύλου Παύλου με την δημαρχιακή καρέκλα. Η πόλη θεατής στο ίδιο έργο.

 

Επιτέθηκε στην Μαρία Πρωτοπαππά για το ανύπαρκτο έργο της στην προηγούμενη θητεία της ως αντιδημάρχου υπό τον σημερινό -γιατί τότε υφίστατο αυτά που έχει πρόθεση να κάνει στην ανθυποψήφιά του- «πολιτικό συνέταιρό του» έχοντας την προσεταιριστεί από το 2009. Γιατί την είχε προσεγγίσει λοιπόν αφού δεν ήταν ικανή όπως τόνισε; Απλά νόμιζε ότι ισχυροποιούσε την θέση του, ενώ στην ουσία βούλιαζε με πρόσθετο βάρος, όπως και αποδείχθηκε από τις κάλπες του 2010.

 

Εξάλλου, ο Γιώργος Γκιώνης δεν ήταν αυτός που στα «πέτρινα χρόνια» υπό τον Κώστα Λογοθέτη ομολογούσε στο στενό περιβάλλον του ότι «η Μαρία είναι παλληκάρι, φοράει παντελόνια, είναι η μόνη που στέκεται στο πλευρό μου και είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή»; Γιατί άλλαξαν όλα αυτά; Μήπως κάτι όζει και το ″βασίλειο της Δανιμαρκίας″ δεν είναι τόσο αθώο, όσο προσπαθούν να επιδείξουν και να πείσουν τους «ιθαγενείς» του τόπου;

 

Από την πλευρά της η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Πρωτοπαππά που όντως δεν έχει να επιδείξει στα επί δεκαέξι ολόκληρα χρόνια παρουσίας της στα δημοτικά έδρανα και δις επί έξι χρόνια αντιδήμαρχος ένα έργο να το συνέλαβε ως σκέψη, να το εισηγήθηκε ως πρόταση στην κάθε δημοτική αρχή που υπηρέτησε, να το προώθησε, να εγκρίθηκε, να κατασκευάσθηκε και να έχει κόψει την κορδέλα, περιορίσθηκε σε ένα συγγνώμην, που θα έπρεπε παράλληλα να αντιληφθεί ότι συνομολόγησε την πολιτική ανυπαρξία της.

 

Πώς η Μαρία Πρωτοπαππά θα μπορέσει να διαχειρισθεί την τύχη του τόπου και των πολιτών του, δεδομένης της κατάντιας που βρίσκεται ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων καθ’ ότι απαιτούνται πολλαπλάσιες ικανότητες από τον νέο δήμαρχο, έναντι αυτών που απέδειξαν ότι διέθεταν οι τρεις προκάτοχοί της και βιώνουμε όλοι την σημερινή απαξίωση απ’ άκρου εις άκρον σε ολόκληρη την επικράτειά του, που κάποιοι εξακολουθούν να μην βλέπουν αν και θέλουν να τον διοικήσουν;

 

Ο τρίτος της παρέας υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, κατά την προσφιλή τακτική του έδωσε «νέα παράσταση» νομίζοντας ότι είναι θεατρικό σανίδι το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, προσποιούμενος να έχει ξεχάσει το «τεράστιο τίποτα» ως έργο της δημοτικής αρχής του επί σαράντα τέσσερις ολόκληρους μήνες. Ορθότατα τοποθετήθηκε για τον νέο κύκλο «πολιτικής αρρώστιας» «αγωγοποίησης» της τοπικής πολιτικής ζωής, αλλά οι ικανότητές του, όπως απέδειξε με την παρουσία του ως πρώτος πολίτης, περιορίζονται στο θεατρικό σώου κι όχι στην στοιχειώδη ικανότητα να παράξει έργο που θα συνέβαλε στην αναχαίτιση του κατηφόρου που ήδη είχε μπει ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας, από την προηγούμενη κιόλας θητεία του Γιώργου Γκιώνη.

 

Όσον αφορά τα περί δήθεν διχασμού της πόλης με την λέξη ″υπόδικος″, κανείς δεν στερεί από κανέναν το τεκμήριο της αθωότητας, όπως άλλωστε προβλέπεται και από την ποινική δικονομία μας. Ωστόσο, η συγκεκριμένη λέξη δεν παύει να δίνει έναν προσδιορισμό συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, που όταν το πολιτικό πρόσωπο που αφορά και διαθέτει πολιτική τσίπα, παραιτείται, κάθεται στην άκρη κι αναμένει υπομονετικά όλη αυτήν την βάσανο, για να αποδειχθεί αν δικαίως ή λανθασμένα από την κρίση της Δικαιοσύνης βρέθηκε σ’ αυτήν την θέση ή όχι.

 

Ειδικότερα, όταν το κατηγορητήριο αφορά βλάβη περιουσιακών στοιχείων του δήμου που διοίκησε όπως εν προκειμένω, δεν είναι ηθικό να διεκδικεί εκ νέου την διοίκηση του εν λόγω Δήμου, πριν ολοκληρωθούν όλοι οι βαθμοί του Ποινικού Δικαίου μας. Κατά συνέπεια δεν αρκεί σύμφωνα με την πολιτική ηθική η παραίτηση από την ″Λουτράκι Α.Ε.″, αλλά τα δύο μέλη της «πολιτικής κοινοπραξίας» ″Παύλου Παύλου & Γιώργου Γκιώνη″, θα έπρεπε να έχουν ήδη παραιτηθεί και από όλα τα δημοτικά αξιώματα.

 

Φυσικά, με την αθώωσή του ο κάθε κατηγορούμενος μπορεί και κανείς δεν του στερεί το δικαίωμα να επιστρέψει και να διεκδικήσει εκ νέου… τις χαρές της εξουσίας.