«Πρόκειται για μια ακόμα σημαντική διοργάνωση, αναφέρει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης.
Στο επίκεντρο των εξελίξεων στην παγκόσμια αγορά του Ιατρικού Τουρισμού συμμετέχει η Ελλάδα με τη διοργάνωση του παγκοσμίου συνεδρίου Ιατρικού Τουρισμού 2018, που θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα, από 21 έως 24 Μαΐου.
Η διεθνώς αναγνωρισμένη διοργάνωση IMTJ Medical Travel Summit απευθύνεται σε κέντρα λήψης αποφάσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό και την αγορά διεθνών ασθενών και έρχεται να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες του πολλά υποσχόμενου χώρου του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Για πρώτη φορά στη χώρα μας, κορυφαίοι ομιλητές από όλο τον κόσμο θα δώσουν το παρών στη διοργάνωση με σκοπό να μοιραστούν με τους συμμετέχοντες όλες τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου, προερχόμενες από την «καρδιά των γεγονότων».
Στόχος του συνεδρίου είναι η δημιουργία νέων διαύλων προώθησης των υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών και η διεύρυνση του υπάρχοντος πελατολογίου των απασχολούμενων στον κλάδο.
«Πρόκειται για μια ακόμα σημαντική διοργάνωση που εντάσσεται στο εθνικό σχέδιο δράσης που έχουμε εκπονήσει για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας της χώρας μας και για μια συντονισμένη προσπάθεια, υπό την ομπρέλα της ΚΕΔΕ, του ΙΣΑ και του ΕΛΙΤΟΥΡ, όπου οι φορείς που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της υγείας και του τουρισμού ενώνουν τις δυνάμεις τους για την επίτευξη του εθνικού στόχου», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Συμβουλίου Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού, Γιώργος Πατούλης.
«Συγκεντρώνουμε στην Αθήνα τους καλύτερους στον τομέα του ιατρικού τουρισμού παγκοσμίως, για να μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, που μπορούν να διασφαλίσουν τη μακρόχρονη ανάπτυξη αυτού του κλάδου», αναφέρει ο δήμαρχος Αμαρουσσίου.
«Είναι ένα διεθνές συνέδριο με σκοπό την ενημέρωση, την ανταλλαγή γνώσεων, την προβολή υπηρεσιών και ταυτόχρονα την εμπέδωση ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι προορισμός ιατρικού τουρισμού και αναγνωρίζεται με τις υπηρεσίες που προσφέρει», τονίζει ο αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών και μέλος του ΕΛΙΤΟΥΡ, Κωνσταντίνος Πάντος, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα κατατάσσεται πλέον στο επίκεντρο των εξελίξεων στον Ιατρικό Τουρισμό».
Σημειώνεται ότι ο τζίρος της παγκόσμιας αγοράς ιατρικού τουρισμού εκτιμάται γύρω στα 40 δισ. δολάρια και παρουσιάζει ρυθμό ανάπτυξης γύρω στο 15%. Εκατομμύρια ασθενείς μετακινούνται ετησίως αναζητώντας ιατρικές υπηρεσίες εκτός της χώρας τους.
Ο κ. Πατούλης τονίζει ότι «η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας υπολογίσιμος παίκτης στην σκακιέρα της αγοράς του Ιατρικού Τουρισμού, καθώς διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα-εξαιρετικό κλίμα, άρτιες υποδομές, εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, υψηλού επιπέδου ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες, άριστο ξενοδοχειακό δυναμικό και ανταγωνιστικές τιμές στις ιατρικές πράξεις».
Εκτιμά ότι ο Τουρισμός Υγείας θα αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για την επερχόμενη δεκαετία και προσθέτει ότι στην εθνική αυτή προσπάθεια χρειάζεται να συστρατευθούν όλοι.
«Το κλειδί της επιτυχίας είναι η συνεργασία, όχι μόνο των φορέων εντός Ελλάδας αλλά και φορέων άλλων χωρών. Με συστηματική προσπάθεια και στρατηγικό σχέδιο πιστεύουμε ότι θα βάλουμε την Ελλάδα ψηλά, στον χάρτη του παγκόσμιου ιατρικού τουρισμού. Για το σκοπό αυτό ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αναλαμβάνουμε δράση», καταλήγει ο δήμαρχος.
Η Ελλάδα μετά τα πρώτα δειλά βήματα που ξεκίνησαν πριν από περίπου τρία χρόνια, μπαίνει πλέον δυναμικά στην αγορά του παγκόσμιου ιατρικού τουρισμού, διεκδικώντας «με αξιώσεις μερίδιο από την πίττα», αναφέρει ο κ. Πάντος.
«Οι δράσεις που αναπτύξαμε σε παγκόσμιο επίπεδο ανέδειξαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας», είπε ο αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών και πρόσθεσε:
«Σε συνεργασία με την ελληνική Ομογένεια σε πόλεις της Αμερικής, του Καναδά και της Αυστραλίας, πετύχαμε ισχυρές συμμαχίες. Ιδρύσαμε το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών και το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας που έχουν στόχο τη συνένωση όλων των δυνάμεων του ελληνισμού και της επιστημονικής κοινότητας, για την προώθηση του εθνικού στόχου, της ανάπτυξης του τουρισμού υγείας».
Ο ίδιος, εξηγεί ότι μέσω του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Πατούλης, η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει.
Όπως λέει, βρίσκεται σε εξέλιξη η ένταξη στο Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας εθνικών δομών άλλων χωρών, όπως της Ρουμανίας, πρόσφατα της Αλβανίας ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί η ένταξη των εθνικών δομών και άλλων χωρών.
Διευρύνουμε τις συνεργασίες, καθώς στο παγκοσμιοποιημένο ανταγωνιστικό περιβάλλον δεν μπορείς να είσαι μόνος σου, αναφέρει ο κ. Πάντος.
Στόχος είναι η διείσδυση σε αγορές όπως οι ΗΠΑ, καθώς πάνω από 1,5 εκατ. Αμερικανοί αναζητούν ιατρικές υπηρεσίες εκτός συνόρων ενώ η Κίνα αποτελεί μια τεράστια αγορά.
Το μέλος του Συμβουλίου Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού αναφέρεται και στο Συνέδριο που διοργανώνει το αρμόδιο Διεθνές Κέντρο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Κω αρχές Ιουνίου.
«Η περιοχή επιλέχθηκε ως πατρίδα του Ιπποκράτη και θέλουμε συμβολικά να δείξουμε ότι πιάνουμε το νήμα από την αρχή. Επανερχόμαστε στην Κω και θέλουμε να φέρουμε και ξένους Ιατρικούς Συλλόγους να δίνουν τον όρκο στον Ιπποκράτη, όπως δίνουμε όλοι οι γιατροί.
Με πρωτοβουλία του προέδρου του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, Γ. Πατούλη, έχουν ξεκινήσει οι επαφές με Ιατρικούς Συλλόγους άλλων χωρών. Προσδοκάμε η Ελλάδα να βρεθεί στο επίκεντρο και να γίνει κέντρο εξελίξεων στον Ιατρικό Τουρισμό», κατέληξε.
.euro2day.gr