Οι Έφεδροι Αξιωματικοί της Εύβοιας στην Αρχαία Δίολκο

Την Κυριακή 1 Ιουλίου, 42 μέλη & φίλοι του Συνδέσμου Έφεδρων Αξιωματικών Εύβοιας με τις οικογένειες τους, επισκέφτηκαν την Ι. Μονή του Οσίου Παταπίου στο Λουτράκι. Αφού προσκύνησαν το Ιερό Λείψανο του Αγίου, εκκλησιαστήκαν και απόλαυσαν την φανταστική θέα προς το Λουτράκι, την Κόρινθο και τον Ισθμό.

 

Το οδοιπορικό συνεχίστηκε με επίσκεψη στην Σχολή Μηχανικού. Ο Ταξίαρχος Ηλίας Αρσένος, Δκτης της Σχολής, τους υποδέχτηκε και τους καλωσόρισε στις εγκαταστάσεις της Σχολής. Στην αίθουσα ενημερώσεως εξειδικευμένο στέλεχος της Σχολής τους ενημέρωσε για τους σκοπούς και την λειτουργία της. Οπτικοακουστικό υλικό σκιαγράφησε την σημασία του Όπλου του Μηχανικού και τους ενημέρωσε για την Αρχαία Δίολκο που κατασκευάστηκε το 600 π.Χ., τον πλακόστρωτο δρόμο ειδικής κατασκευής που συνέδεε για περίπου 1500 χρόνια τις δύο άκρες του Ισθμού. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τον ιστορικό χώρο της Δίολκου και περπάτησαν στο κομμάτι των 150 μέτρων που διασώζεται μέσα στην Σχολή.

 

Αποχαιρετώντας την Σχολή κατευθύνθηκαν στην ΛΑΦ Κορίνθου, όπου δέχθηκαν τις ευλογίες του Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ Διονυσίου δια εκπροσώπου του και γευμάτισαν.

 

Μετά από σύντομη στάση στην παραλία του Λουτρακίου, επέστρεψαν στην Χαλκίδα.