Ο Δούκας απάντησε: Συμπόρευση με Χριστοδουλάκη και στο βάθος... προεδρία

«Πάμε» απαντά ο Χάρης Δούκας στην πρόσκληση Χριστοδουλάκη για την ηγεσία ΠΑΣΟΚ

 

Θετικά απαντά ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας στην πρόσκληση Χριστοδουλάκη για την ηγεσία ΠΑΣΟΚ. «Μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση, για να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης του 21ου αιώνα», σημειώνει ο δήμαρχος Αθηναίων. 

 

«Ενώνουμε δυνάμεις, για να νικήσουμε τη ΝΔ, όπως το κάναμε στην Αθήνα», σημειώνει ο δήμαρχος της πρωτεύουσας. 

 

doukas
 

Την στήριξή στο πρόσωπο του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα ανακοίνωσε επισήμως, χθες, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Μανώλης Χριστοδουλάκης σημειώνοντας πως «η ελπίδα θέλει υπέρβαση και επιλογές που ενώνουν δυνάμεις».

 

Η απάντηση Δούκα:

 

«Πάμε, για να εμπνεύσουμε ξανά και να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή. Μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση, για να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης του 21ου αιώνα, των μεγάλων αλλαγών και των αξιών. Τον δρόμο αυτόν, κανείς δεν μπορεί να τον διαβεί μόνος του. Ενώνουμε δυνάμεις, για να νικήσουμε τη ΝΔ, όπως το κάναμε στην Αθήνα. Τολμάμε για το ΠΑΣΟΚ, για την πατρίδα. Το αύριο είναι αργά. Πάμε Τώρα!»

 

Την Τρίτη, ο Χ. Δούκας έχει ζητήσει με επιστολή του προς τον πρόεδρο την επίσπευση των διαδικασιών και τη διεξαγωγή εκλογών ανάδειξης νέας ηγεσίας στις 3 και 10 Νοεμβρίου 2024. Η Χαριλάου Τρικούπη πάντως δεν έκρυψε την ενόχλησή της, απαντώντας ότι «η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος». 

 

«Θα παραμείνω δήμαρχος με οποιαδήποτε εξέλιξη»

 

Στο μεταξύ, οι προθέσεις του Χάρη Δούκα σχετικά με το αν θα συνεχίσει να είναι δήμαρχος Αθηναίων ή αν θα αποχωρήσει σε περίπτωση διεκδίκησης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, τέθηκαν εκτός ημερησίας διάταξης στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. Το ερώτημα έθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σοφιανός, λέγοντας πως αναπόφευκτα αφορά το Δ.Σ. η όποια πρόθεση του δημάρχου, αν δηλαδή θα συνεχίσει να είναι δήμαρχος ή αν θα αποχωρήσει για να γίνει πρόεδρος κόμματος ή αν θα είναι και τα δύο.

 

Όταν έφτασε η στιγμή να τοποθετηθεί ο Χ. Δούκας σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν, αρκέστηκε στο τέλος να πει πάνω σε αυτό: «Είμαι εδώ, δουλεύω και θα είμαι δήμαρχος, θα παραμείνω δήμαρχος με οποιαδήποτε εξέλιξη και θέλω εδώ να συζητάμε όπως συζητάμε και να αφήσουμε τα πολιτικά, να μην πολιτικοποιούμε τα θέματα, για να μπορούμε να έχουμε και αποτέλεσμα».

 

Σε κάθε περίπτωση τα βλέμματα είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή.

 

Οι πιέσεις που δέχτηκε ο Παπανδρέου για να είναι υποψήφιος - Οι νέοι συσχετισμοί

 

Χάρης Δούκας - Γιώργος Παπανδρέου  (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Χάρης Δούκας - Γιώργος Παπανδρέου 

Όλα δείχνουν ότι το «παπανδρεϊκό» μπλοκ θα στηρίξει σύσσωμο τον Χάρη Δούκα

 

Πιέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, από συγκεκριμένα στελέχη δέχτηκε ο Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές. Ειδικότερα, στη Χαριλάου Τρικούπη υπήρξαν συνεργάτες του, οι οποίοι θα ήθελαν την… ολική επαναφορά του, ωστόσο ο ίδιος επίλεξε να μην εμπλακεί, θεωρώντας ότι έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του στην ηγεσία του κόμματος.

 

Μάλιστα, πολλοί τονίζουν ότι η χθεσινή ανακοίνωση του Μανώλη Χριστοδουλάκη ήρθε ώστε να μπει ένα τέλος στην παραφιλολογία που είχε αναπτυχθεί στους διαδρόμους της Χαριλάου Τρικούπη για την «εμπλοκή» του Γιώργου Παπανδρέου στην εσωκομματική μάχη.

 

Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν ότι το «παπανδρεϊκό» μπλοκ θα στηρίξει σύσσωμο τον Χάρη Δούκα, με τον οποίο ο πρώην πρωθυπουργός διατηρεί πολύ καλές σχέσεις. Ναι μεν ο ίδιος θα λείπει από την επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (στις 11 στο ξενοδοχείο «Κάραβελ»), αλλά η γραμμή αναμένεται να δοθεί «αρμοδίως», όπως έγινε και κατά τη διάρκεια των ευρωεκλογών.

 

Συνεπώς, όλα δείχνουν ότι οι βασικοί μονομάχοι θα είναι δύο: ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας. Σύμφωνα με πληροφορίες και ο Παύλος Γερουλάνος αναμένεται να βρεθεί στο ψηφοδέλτιο δεν διατηρεί όμως πολλές ελπίδες για τον δεύτερο γύρο. Μάλιστα, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο ίδιος, χθες, έστρεψε τα πυρά του προς τον Χάρη Δούκα, καθώς ερωτηθείς αν μπορεί ένας άνθρωπος να είναι δήμαρχος Αθηναίων και ταυτόχρονα πρόεδρος κόμματος, είπε ότι «Η Αθήνα είναι ένα πάρα πολύ απαιτητικό μαγαζί και δεν έχει καμία σχέση με δήμους άλλων χωρών. Δεν έχει σχέση με θεσμούς της Δυτικής Ευρώπης ούτε σε επίπεδο εξουσιών αλλά ούτε σε επίπεδο υποδομών από εκεί και πέρα το αν μπορεί κάποιος να εξυπηρετήσει και αυτό και την προεδρία του κόμματος νομίζω ότι αυτό πρέπει να το κρίνουν οι ψηφοφόροι».

 

Μάλιστα, θύμισε ότι όταν «τέθηκε το θέμα των βουλευτικών εκλογών, αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές, κατέβηκα σε μια μη εκλόγιμη θέση γιατί πίστευα ότι η δέσμευσή μου στους Αθηναίους ήταν πολύ ξεκάθαρη και ότι θα έμενα στο δήμο τέσσερα χρόνια, πράγμα που έκανα».

 

Τέλος, πολλοί εντός του ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείουν και μια τέταρτη υποψηφιότητα έκπληξη. Πιθανότατα αυτή δεν θα είναι της Μιλένας Αποστολάκη, η οποία προς ώρας κρατά κλειστά τα χαρτιά της και περιμένει την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.