Νίκος Σταυρέλης: "Ο Θεός να βάλει το χέρι του - Κίνδυνος για Κόρφο και Αγγελόκαστρο"

Μαίνεται ασταμάτητη προς το παρόν η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 12 σήμερα σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας. Από την πρώτη στιγμή συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου, με επίγειες και εναέριες δυνάμεις να σπεύδουν στο σημείο της φωτιάς που εντοπίζεται στα σύνορα Κορινθίας Αργολίδας.

 

Προς Επίδαυρο κινείται το πύρινο μέτωπο

 

H φωτιά έχει μεγάλη ένταση και έκταση με κατεύθυνση προς Επίδαυρο με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη να την περιορίσει σε πρώτο χρόνο και να την θέσει υπό έλεγχο δευτερευόντως. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 19 εναέρια μέσα εκ των οποίων τα δυο συντονιστικά.

 

FOTIA TORA d8318

 

Η φωτιά καίει πευκόδασος. Στο σημείο έσπευσαν  πυροσβέστες, ένα τμήμα πεζοπόρο,  οχήματα, εναέριες δυνάμεις, υδροφόρες και μηχανήματα έργου. Επι τόπου βρίσκονται ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Σωτήρης Μουρίκης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μανωλάκης.

 

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί και φτάνουν τα 7 μποφόρ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το μέτωπο κίνειται προς την Επίδαυρο, ενώ δεν κινδυνεύουν άμεσα οικσιμοί και η κατασκήνωση της περιοχής. Στο σημείο επιχειρούν και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και δεκάδες εθελοντές, διανοίγοντας συνεχώς αντιπυρικές ζώνες ώστε να μην ξεφύγει το μέτωπο προς οικισμούς.

 

Έκκληση του Δημάρχου για ενίσχυση των εναέριων μέσων 

 

Με ανάρτησή του ο Δήμαρχος της περιοχής Νίκος Σταυρέλης απευθύνει έκκληση για να σταλθούν και άλλα εναέρια μέσα για την επιχείρηση κατάσβεσης. Όπως γράφει χαρακτηριστικά  «Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Δυστυχώς ακόμα δεν ελέγχεται η φωτιά στο Σοφικο και ο αέρας δυνατος. Το περίφημο δάσος της Σολυγειας εκπέμπει SOS. Ζηταμε επιπλέον αεροσκάφη Canadair. Συγκινητική η προσφορά των εθελοντών και της Πυροσβεστικής. Κίνδυνος για Κόρφο και Αγγελόκαστρο πλέον.»