Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος και το ΣΔΟΕ είναι οι επόμενες υπηρεσίες που αναμένεται να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού, καθώς υπάρχουν πτυχές που πρέπει να ερευνηθούν και έχουν σχέση τόσο με το μαύρο χρήμα που διακινήθηκε, αλλά και με τις φορολογικές δηλώσεις των εμπλεκομένων. Ο ανακριτής που χειρίστηκε την υπόθεση αναμένεται τώρα να κάνει το επόμενο βήμα, καθώς ξεκινά νέο κεφάλαιο έρευνας για φορολογικές παραβάσεις και παράτυπα οικονομικά ανοίγματα.
Την ίδια ώρα οι διάλογοι που είχε καταγράψει ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ. δίνουν όλο και περισσότερα κεφάλαια για έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Όπως η συνομιλία που παρουσιάζει σήμερα το CNN Greece και είναι ανάμεσα σε μια από τις βασικές υπαλλήλους σε κατάστημα του γνωστού ενεχυροδανειστή και τον συναρχηγό του κυκλώματος.
Σε αυτόν το διάλογο ο συναρχηγός λέει στην υπάλληλο ότι θα της καταθέτουν, εικονικά, στην τράπεζα το βασικό μισθό, 480 ευρώ, χρήματα τα οποία η γυναίκα θα τα παίρνει αλλά θα τα δίνει πίσω στον συναρχηγό, καθώς θα πληρώνεται με 50 ευρώ μαύρα την ημέρα.
Ο συναρχηγός του κυκλώματος τής περιγράφει τη διαδικασία, πως θα πρέπει δηλαδή κάθε πρωί να περνά από το κεντρικό κατάστημα του γνωστού ενεχυροδανειστή για να παραλάβει 3.000 ευρώ για το ταμείο της στο υποκατάστημα και πως από αυτά τα χρήματα στο τέλος της ημέρας θα παίρνει και τα 50 ευρώ που θα είναι το μεροκάματό της.
Υπάλληλος: «Από τράπεζα θα πληρώνομαι;»
Αρχηγός: «Εεε... όχι. Όχι, δεν είναι έτσι. Πώς να στο πω; Εσύ θα τραβάς από μόνη σου κάθε μέρα 50 ευρώ από το ταμείο το δικό σου μεροκάματο».
Υπάλληλος: «Ναι»
Αρχηγός: «Αλλά και κάθε μήνα για να είναι αυτός τυπικός στο κράτος ο μισθός σου ο βασικός, πόσο είναι 480;»
Υπάλληλος: «Ναι».
Αρχηγός: «Τέλος πάντων, όσα είναι. Εσύ αυτά πρέπει να τα καταθέτεις».
Υπάλληλος: «Θα μπαίνει στη τράπεζα;»
Αρχηγός: «Θα μπαίνει στην τράπεζα, πας εσύ τα σηκώνεις και τα δίνεις πίσω».
Υπάλληλος: «Κατάλαβα, κατάλαβα. Εικονικά θα πρέπει να φαίνεται ότι κάνει μια κατάθεση αυτός, ας πούμε το βασικό μου μισθό, για πάρει για παράδειγμα».
Αρχηγός: «Ναι, μπορείς να κάνεις η ίδια να πας και να βάλεις αιτιολογία μισθός».
Υπάλληλος: «Αλλά, εγώ τι θα τραβάω κάθε μέρα;»
Αρχηγός: «50 ευρώ».
Υπάλληλος: «Από πού;»
Αρχηγός: «Από το ταμείο που θα σου δώσουν».
Υπάλληλος: «Ποιο ταμείο;»
Αρχηγός: «Άκου, εσύ θα περνάς κάθε μέρα πρώτα από το κεντρικό... Δηλαδή πρώτη ημέρα θα περάσεις από το κεντρικό μαγαζί. Με τι λεφτά αλλιώς θα δουλέψεις;... Περνάς από τα Πατήσια, παίρνεις λεφτά, και πας στο μαγαζί».
Υπάλληλος: «Κάθε μέρα;»
Αρχηγός: «Ναι, κάθε μέρα. Έτσι είναι η διαδικασία, πες σου δώσανε τρία χιλιάρικα... πηγές στο μαγαζί τα αγόρασες, τελείωσες σήμερα. Τι θα κάνεις την άλλη μέρα το πρωί; Πρέπει να περάσεις πάλι από το κεντρικό».
Υπάλληλος: «Και τα λεφτά μου από πού θα τα παίρνω; Μου είπες 50 ευρώ τη μέρα;»
Αρχηγός: «Από το ταμείο... Θα έχεις ένα χαρτί, τρία χιλιάρικα, μετά κάτω γράφεις έκανα αγορές εεε... πάνω στις σακούλες γράφουν αγορές με δύο χιλιάδες, παράδειγμα χρυσά, έκανα για παράδειγμα 150 ευρώ αγορές ασήμι, έκανα 500 ευρώ δύο ενέχυρα για παράδειγμα, όλα αυτά πόσο κάνουν; Δυο εξακόσια ενενήντα. Γράφεις συν 50 ευρώ που πήρες εσύ που είναι το μεροκάματο σου συν για το ταξί 10 ευρώ».
Πηγή: cnn.gr