Το Επιμελητήριο Κορινθίας διοργανώνει μια σειρά γευσιγνωσιών αφιερωμένη στο Κορινθιακό ελαιόλαδο σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την συγχρηματοδότηση και τις προδιάγραφες του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (International Olive Council).
Στόχος των σεμιναρίων:
-Παρουσίαση των βασικών ποικιλιών Μανάκι, Μεγαρίτικη, Κορωνέικη και Κουτσουρελιά.
-Γνωριμία με τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά τους.
Εξερεύνηση της γευσιγνωστικής ποικιλομορφίας.
-Γαστρονομική αξιοποίηση στην τοπική κουζίνα.
Ημερομηνίες και ώρες σεμιναρίων:
Τετάρτη 13.12.23 | 12:00- 15:00μμ – προσανατολισμένο στην εστίαση - Arion Hotel στο Ξυλόκαστρο
Τετάρτη 13.12.23 | 17:00- 20:00μμ - Arion Hotel στο Ξυλόκαστρο
Πέμπτη 14.12.23 | 12:00- 15:00μμ - προσανατολισμένο στην εστίαση - Επιμελητήριο Κορινθίας (Ερμού 2 Κορίνθος)
Πέμπτη 14.12.23 | 17:00- 20:00μμ -Επιμελητήριο Κορινθίας (Ερμού 2 Κορίνθος)