Ξεπερνά τα όριά της, παραμερίζει κάθε φόβο, απογειώνει τη φαντασία της και χωρίς δισταγμό «πετάει» από γέφυρες και απόκρημνους βράχους.
Αν και η ίδια βρίσκεται πάντα σε πρώτο πλάνο, σημασία έχει (και) το φόντο, γιατί ο εντυπωσιακός χορός στο κενό στοχεύει στην τουριστική προβολή της Ελλάδας και στην ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισμού και της φυσικής ομορφιάς της χώρας.
Οι τολμηρές εναέριες φιγούρες της εκπαιδεύτριας και χορογράφου Κατερίνας Σολδάτου έχουν ήδη κερδίσει τον φωτογραφικό φακό ξένων μέσων ενημέρωσης («Financial Times», «The Telegraph», «The Express Tribune» κ.λπ.), ενώ χθες στην «Ελληνίδα που αψηφά τη βαρύτητα» αναφέρθηκαν οι «New York Times» και το Associated Press, με αφορμή το τελευταίο εγχείρημά της στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.
ΑΘΛΟΣ 10 ΩΡΩΝ. «Εκπλήρωσα ένα από τα όνειρά μου! Ηταν ένας άθλος που διήρκεσε 10 ολόκληρες ώρες χωρίς διάλειμμα» λέει στα «ΝΕΑ» η νεαρή περφόρμερ για τον προχθεσινό δέκατο εναέριο χορό της, που εντάσσεται στο πρότζεκτ με τίτλο «Η Ελλάδα έχει ψυχή» και αναμένεται να αποκαλυφθεί στις 25 Μαρτίου με βίντεο και φωτογραφίες στο σάιτ Greece-has-soul.com.
Ολα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2015 στην Πάρνηθα, με μερικές γαλήνιες κινήσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης (οκτώ χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά), και ακολούθησαν θεαματικές εναέριες παραστάσεις στη Σαντορίνη, στα απότομα βράχια του «Χάους» στο Λαύριο, στις γέφυρες της Χαλκίδας και της Τατάρνας Αγράφων, στον Ισθμό της Κορίνθου, στα Μετέωρα, στο «Ναυάγιο» Ζακύνθου και σε ύψος 800 μέτρων στο φαράγγι του Βίκου.
Και μπορεί το «Γκραν Κάνιον» της Ελλάδας στην Ηπειρο, καθώς και οι βράχοι και οι σπηλιές των Μετεώρων να ήταν οι πιο ριψοκίνδυνες προσπάθειες για τη χορεύτρια και την ομάδα της, ωστόσο το εγχείρημα στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου ολοκληρώθηκε ύστερα από προετοιμασία μηνών.
«Χρειάστηκε λεπτομερής σχεδιασμός και προγραμματισμός που άρχισε το περασμένο καλοκαίρι. Η ιδιαίτερη κατασκευή της γέφυρας, τα μοναδικά τεχνικά χαρακτηριστικά της και η δύσκολη γεωλογική της θέση έχουν και ένα δεύτερο νόημα στον χορό μου. Επιπλέον η επιλογή της γέφυρας συμβολίζει και τη σημασία της ένωσης όλων των ανθρώπων. Η αλληλεγγύη, η εμπιστοσύνη και η αγάπη μπορεί να ακούγονται απλά πράγματα, αλλά είναι δύσκολα στις μέρες μας. Αυτό οφείλεται σε εμάς τους ίδιους και στον σύγχρονο τρόπο ζωής που έχει περισσότερα σύνορα παρά γέφυρες» προσθέτει.
Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ. Η ιδέα για το πρότζεκτ «Η Ελλάδα έχει ψυχή» γεννήθηκε σε ένα ταξίδι της στη Σέριφο, καθώς αντίκριζε τα τοπία του νησιού και όπως επισημαίνει σχολιάζοντας τον τίτλο της πρωτοβουλίας της, που τελικά πήρε σάρκα και οστά, «για μένα η Ελλάδα έχει ψυχή επειδή οι άνθρωποι έχουν τις ικανότητες και το πάθος να ονειρεύονται και να εμπνέουν τους άλλους. Η ιδέα αποτελεί πηγή έμπνευσης για κάθε φιλόδοξο άνθρωπο και έχει κύριους στόχους την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, την υπενθύμιση της σπουδαιότητας της τέχνης και την ανάδειξη προορισμών απαράμιλλης ομορφιάς και μεγάλης ιστορικής σημασίας».
Ο πολιτισμός, η ιστορία και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας είναι η κινητήρια δύναμη για τη νεαρή χορεύτρια, η οποία ήδη ετοιμάζεται να ξεδιπλώσει τα μακριά πανιά της για τον επόμενο εναέριο χορό-ύμνο στις ομορφιές της Ελλάδας, που θα επιθυμούσε να πραγματοποιηθεί «κάπου στην Κρήτη».
Πηγή: nafpaktianews