Επίκαιρη ερώτηση για την ακρίβεια κατέθεσε ο Σωκράτης Φάμελλος

Το ζήτημα της ακρίβειας και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των νοικοκυριών θίγει με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Ανάπτυξης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος.

 

«Η συνεχής άνοδος τιμών σε βασικά αγαθά, όπως τα τρόφιμα, η ενέργεια, τα καύσιμα, οι υπηρεσίες υγείας, η στέγη, οδηγεί στην περαιτέρω συρρίκνωση των διαθέσιμων εισοδημάτων των πολιτών και πλήττει ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους και τη μεσαία τάξη», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σωκράτης Φάμελλος και προσθέτει; «Σε όρους αγοραστικής δύναμης, η χώρα μας βρίσκεται στην προτελευταία θέση της ΕΕ, σε απόσταση αναπνοής από την τελευταία Βουλγαρία και τελευταία σε όρους αγοραστικής δύναμης ωρομισθίου, ενώ ο κίνδυνος νέου πληθωριστικού κύματος και λόγω της πρόσφατης ενεργειακής κρίσης -όπου δεν υπήρξε επιδότηση του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων - αλλά και της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή, είναι ορατός».

 

Ακολούθως, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «παραμένει σιωπηλός θεατής της κατάστασης και συνεχίζει να ανέχεται την αισχροκέρδεια και τα υπερκέρδη λίγων εις βάρος των πολλών» .

 

Κλείνοντας, ο Σωκράτης Φάμελλος «καλεί τον αρμόδιο υπουργό να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για τον έλεγχο των τιμών και των περιθωρίων κέρδους των εφοδιαστικών αλυσίδων, ενώ ζητά παρεμβάσεις για τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, κάτι που αποτελεί πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

 

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει στη 1:00 μετά το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία

 

ΣΥΡΙΖΑ: Την συνεδρίαση θα απασχολήσει η απόφαση της πρόσφατης Κεντρικής Επιτροπής που άλλαξε τις ημερομηνίες για την εκλογή των συνέδρων και της διεξαγωγής του Συνεδρίου, καθώς και διαδικαστικά ζητήματα στον δρόμο προς την εκλογή αρχηγού.

 

Σύσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια στο Βελιγράδι υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα

 

Α. Τσίπρας: Εθνικό έγκλημα Μητσοτάκη – Από τα 14 δις εξοπλισμών δεν ...

 

Σύσκεψη για τα δυτικά Βαλκάνια υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα θα συγκληθεί στις 10-11 Οκτωβρίου στο Βελιγράδι. Τετ α τετ με τον Σέρβο πρωθυπουργό.

 

Την σημασία που έχει ο σεβασμός των διεθνών συμφωνιών θα υπογραμμίσει ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια που θα συγκληθεί υπό την προεδρία του στις 10-11 Οκτωβρίου στο Βελιγράδι.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες τις εργασίες της Επιτροπής θα ανοίξουν ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Βουλής της Σερβίας, ενώ θα συμμετάσχουν βουλευτές από τα κράτη-μέλη και ιδίως τα Δυτικά Βαλκάνια.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να τονίσει τη σημασία που έχει ο σεβασμός των διεθνών συμφωνιών για την εξασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας, την αντιμετώπιση του εθνικισμού και την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Θα υπογραμμίσει παράλληλα τη σημασία που έχει για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την αντιμετώπιση του εθνικισμού, η συνανάπτυξη της περιοχής στην οικονομία, την ενέργεια και την νέα πράσινη και ψηφιακή ατζέντα, καθώς και ο συντονισμός σε θέματα ασφάλειας και διπλωματίας.

 

Ο πρώην πρωθυπουργός θα συναντήσει τον Σέρβο πρωθυπουργό στο περιθώριο της συνάντησης.