Έμεινε προληπτικά όλη νύχτα η Πυροσβεστική στον Περιφερειακό Λουτρακίου (Εικόνες)

Υπό το φόβο κάποιας αναζωπύρωσης, δυνάμεις της Πυροσβεστικής παρέμειναν όλο το βράδυ προληπτικά στην περιοχή του Περιφερειακού Λουτρακίου, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά χθες το βράδυ (30/6)...

 

Δύο οχήματα με τέσσερις πυροσβέστες ήταν καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας σε ετοιμότητα, για την περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν. Μάλιστα, σε λιγότερο από μισή ώρα, θα μεταβούν και άλλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στον Περιφερειακό, προκειμένου να ρίξουν επιπλέον νερό στο σημείο που κάηκε χθες. "Πρόκειται για μια διαδικασία που ακολουθείται σε κάθε μεγάλη φωτιά", εξηγούν στο loutraki365.gr, οι Πυροσβέστες που παρέμειναν όλο το βράδυ στο σημείο, ενώ υπάρχει περίπτωση οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής να παραμείνουν σε επιφυλακή και για δεύτερο βράδυ, καθώς υπάρχουν πολλά σπίτια σε απόσταση αναπνοής από το σημείο που έπιασε φωτιά. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στην μεγάλη φωτιά του 2023 που ξεκίνησε από τον οικισμό Πευκιά και έφτασε μέχρι τα διόδια του Ισθμού, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είχαν παραμείνει σε διάφορα σημεία για περίπου ενάμιση μήνα μετά την κατάσβεσή της.

 

Μάλιστα, οι φλόγες της χθεσινής φωτιάς παραλίγο να περάσουν το δρόμο και να ανέβουν στο βουνό, όμως η Πυροσβεστική και οι εθελοντές πρόλαβαν και την έσβησαν, προτού επεκταθεί.