Δήμος Λουτρακίου: Ξεκίνησαν οι συναντήσεις για την προστασία των πολιτών από τις δασικές πυρκαγιές (Εικόνες)

Ξεκίνησαν την Παρασκευή 12 Ιουλίου από την κεντρική πλατεία του Φλοίσβου, οι συναντήσεις με στόχο να ενημερωθεί ο κόσμος για το θέμα της προστασίας του απ’ τις δασικές πυρκαγιές, μια δράση που οργανώνει ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και θα συνεχιστεί σε όλες τις περιοχές του Δήμου τις επόμενες Παρασκευές...

 

Ο κ. Μιλτιάδης Αθανασίου, διδάκτωρ στο ΕΚΠΑ, ειδικός στις δασικές πυρκαγιές και με εξειδίκευση στην πρόληψη και διαχείριση φυσικών καταστροφών, ξεκίνησε την ομιλία του, λέγοντας ότι στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Ωστόσο επεσήμανε ότι, "αντί να τσακωνόμαστε για το ποιος έκανε λιγότερα λάθη έπειτα από κάθε καταστροφική πυρκαγιά, ήρθε η ώρα πολίτες, κράτος, επιστήμονες, φορείς και διοίκηση σε κάθε βαθμίδα να συνεννοηθούμε στα βασικά για να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Ενημέρωση, κατάρτιση και σύνδεση του φυσικού περιβάλλοντος με την οικονομική και κοινωνική ζωή κάθε περιοχής θα φέρουν καλύτερα αποτελέσματα την ώρα της μάχης με τις φλόγες". 

 

Στη συνέχεια, παρουσίασε φωτογραφίες από μεγάλες φωτιές της Ελλάδας (μεταξύ των οποίων και αυτή του 2023 στο Λουτράκι) και στάθηκε στις ανθρώπινες απώλειες που υπήρξαν, τονίζοντας ότι "αν δεν είναι δυνατή η έγκαιρη και ασφαλής απομάκρυνση από το σπίτι μας, η ασφαλέστερη λύση είναι να το κλείσουμε ερμητικά και να παραμείνουμε μέσα σε αυτό μέχρι να περάσει η φωτιά, εφόσον έχουμε απομακρύνει όλα τα έφλεκτα υλικά από τον περιβάλλοντα χώρο". Όπως τόνισε, "πολλές ανθρώπινες απώλειες θα είχαν αποφευχθεί αν οι ιδιοκτήτες είχαν φροντίσει να καθαρίσουν τις αυλές τους από φυτά και στη συνέχεια, αντί να το εγκαταλείπουν με πανικό, έπαιρναν την κρίσιμη απόφαση να παραμείνουν μέσα σε αυτό, έχοντας κλείσει ερμητικά παράθυρα και πόρτες".

 

Στην ομιλία βρέθηκαν ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης και οι αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Κανάκης, Οικονομικών και Τουρισμού, Τάσος Σακελλαρίου, Καθαριότητας και Πρασίνου, Θανάσης Μουζάκης και Αγίων Θεοδώρων, Σπύρος Ράτης και η Πρόεδρος της Τ.Ε. Λουτρακίου - Περαχώρας, Χρυσούλα Παππά. Παράλληλα, βρέθηκε αρκετός κόσμος που θέλησε να ενημερωθεί από τους ειδικούς για τις σωστές κινήσεις που πρέπει να κάνει την κρίσιμη στιγμή.

 

Η επόμενη ομιλία, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Ιουλίου στην πλατεία Ταξιαρχών στην Περαχώρα (20:00), ενώ ακολουθούν οι ομιλίες σε Σχίνο (26/7), Ίσθμια (2/8) και Αγίους Θεοδώρους (9/8)

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ