Ο 62χρονος δάσκαλος που εργαζόταν σε σχολείο της Καλαμάτας, είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των μελισσοκόμων σε Μεσσηνία και Αρκαδία, καθώς έκλεβε το ένα μελίσσι μετά το άλλο για οκτώ ολόκληρα χρόνια.
Ο κατηγορούμενος για ζωοκλοπή κατά συναυτουργία κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας, το οποίο τον καταδίκασε σε επτά χρόνια κάθειρξη και σε χρηματική ποινή 3.000 ευρώ. Η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του 62χρονου εκπαιδευτικού, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να κριθεί ένοχος για κλοπές μελισσοσμηνών που είχαν γίνει από το 2004 έως και το 2012 σε βάρος οκτώ μελισσοκόμων σε Μεσσηνία και Αρκαδία.
Ο άνθρωπος που έκανε την καταγγελία στην Αστυνομία, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα και να συλληφθεί ο κατηγορούμενος, κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι από τα μελίσσια του στην Τσακώνα Αρκαδίας είχαν κάνει φτερά 40 κυψέλες, οι 35 από τις οποίες μαζί με τις μέλισσες, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά της τάξης των 60.000 ευρώ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, ο ίδιος ανέφερε ότι ένας γνωστός του είδε πεταμένα σε έναν λάκκο κουτιά, που τα αναγνώρισε από τον μοναδικό κωδικό τον οποίο χαράσσει ο κάθε μελισσοκόμος.
Έτσι, οδηγήθηκαν στο κτήμα του κατηγορούμενου, στο χωριό Βασιλικό Μεσσηνίας, όπου όπως επισήμανε η εισαγγελέας στην αγόρευσή της, βρέθηκαν δεκάδες κυψέλες και τελάρα που ανήκαν σε μελισσοκόμους, οι οποίοι είχαν πέσει θύματα κλοπής από το 2004 έως το 2012.
Ο κατηγορούμενος απολογούμενος αρνήθηκε ότι έκλεψε τα μελίσσια και παραδέχτηκε μόνο ότι βρήκε και πήρε μόνο πεταμένα κουτιά, γιατί "έχει τη λόξα να τα επισκευάζει". Ο ισχυρισμός του απορρίφθηκε από την εισαγγελέα ως αβάσιμος.
Πηγή πληροφοριών: Espresso