Αποκλειστικό! Σύντομα σε διεθνή διαγωνισμό οι Καταρράκτες Λουτρακίου

Προχωρούν, σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, οι διαδικασίες για τη σύνταξη της προκήρυξης δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου των Καταρρακτών.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ανέθεσε τη σύνταξη του τεύχους προκήρυξης σε δικηγορική εταιρεία. Παράλληλα, η εταιρεία θα παρέχει νομικές συμβουλές προς την ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Α.E. Ο.Τ.Α. και την αρμόδια επιτροπή κατά την διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών και των δικαιολογητικών κατακύρωσης. Επίσης, θα παρέχει νομικές συμβουλές και υποστήριξη  κατά την προετοιμασία φακέλου προσυμβατικού ελέγχου προς υποβολή στο Ελεγκτικό Συνέδριο, εφόσον συντρέχει περίπτωση και κατά τη διαδικασία υπογραφής της σύμβασης.

 

Προφανώς, λόγω των μακροχρόνιων εργασιών, αρκετά από τα δένδρα που υπήρχαν στο σημείο, ξεράθηκαν, ενώ η εικόνα αναμένται να μην αλλάξει πολύ, μέχρι να περάσει στον επόμενο ιδιοκτήτη. Άλλωστε και το τεράστιο δίχτυ που τοποθετήθηκε για να συγκρατεί τους βράχους και το οποίο ήρθε για να... μείνει, δεν επιτρέπει ιδιαίτερες παρεμβάσεις στο χώρο, αυτή τη στιγμή.

 

Σε κάθε περίπτωση, ο νέος ιδιοκτήτης, που θα ανακυρηχθεί από το διαγωνισμό, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για το χώρο, για τα επόμενα έτη, θα έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει το χώρο στα δικά του "θέλω".

 

Αξίζει να αναφερθεί, ότι σύμφωνα με πληροφορίες του Loutraki365.gr, υπάρχουν ήδη τουλάχιστον δύο ενδιαφερόμενοι που σκοπεύουν να καταθέσουν προσφορά στον διαγωνισμό, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί όσο περνούν οι ημέρες και οδεύουμε προς την ημερομηνία που θα προκυρηχθεί ο διαγωνισμός. Άλλωστε, πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα "σημεία αναφοράς" της πόλης του Λουτρακίου, με χιλιάδες επισκέπτες καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

 

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο έργο, είχε βγει και το 2016 σε Ανοιχτό Δημόσιο Διαγωνισμό, με τον εργολάβο της "Αλέξανδρος Τεχνική", Γιώργο Βλάχο να είναι ο πλειοδότης. Μάλιστα, το 2020 και ενώ οι Καταρράκτες παρέμεναν κλειστοί λόγω επικινδυνότητας, ο Γιώργος Βλάχος, ζήτησε να λυθεί η σύμβαση μίσθωσης που είχε συνάψει με την Τουριστική Λουτρακίου και να του επιστραφεί η προκαταβολή που είχε καταβάλλει.

 

Μάλιστα, το ελάχιστο μίσθωμα που είχε οριστεί το 2016, ήταν 36.000 ευρώ ετησίως (για 15 έτη), ποσό σαφώς μικρότερο από αυτό που πρόκειται να ζητήσει αυτή τη φορά η Τουριστική Λουτρακίου, στην οποία ανήκει το έργο.