Απίστευτο! Πόσοι τόνοι σκουπιδιών μαζεύτηκαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο Δήμο Λουτρακίου

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, καθώς χιλιάδες επισκέπτες εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για μια κοντινή και ποιοτική απόδραση...

 

Η αυξημένη αυτή κίνηση των επισκεπτών, είχε ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση μεγάλου όγκου απορριμμάτων στην περιοχή. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το Loutraki365.gr, η Υπηρεσία Καθαριότητας κατάφεραν να συλλέξουν συνολικά 73 τόνους σύμμικτων απορριμμάτων κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Για να έχει κάποιος ένα μέτρο σύγκρισης, το ακριβώς προηγούμενο Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, είχαν συλλεγεί 44 τόνοι απορριμμάτων, γεγονός που υποδηλώνει την ιδιαίτερα αυξημένη προσέλευση του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος και τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν. Σημειώνεται ότι σε αυτά τα στοιχεία, δεν υπολογίζονται η ανακύκλωση και τα ογκώδη αντικείμενα (κλαδιά, μπάζα, έπιπλα κτλ).

 

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, Θανάσης Μουζάκης, σε δήλωσή του στο Loutraki365.gr, τόνισε τη μεγάλη αξία και σημασία της δουλειάς που έγινε από την Υπηρεσία Καθαριότητας. "Η ομάδα μας εργάστηκε αδιάκοπα, με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, για να διασφαλίσει ότι ο Δήμος μας θα παραμείνει καθαρός και φιλόξενος για όλους τους επισκέπτες και τους δημότες. Η συγκέντρωση των 70 -και πλέον- τόνων απορριμμάτων αποδεικνύει την εντατική δουλειά που απαιτήθηκε, καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου. Κατα τη διάρκεια της εβδομάδας θα εντατικοποιηθούν οι εργασίες για να επαναφέρουμε όλες τις περιοχές του Δήμου, στο σημείο που βρίσκονταν πριν το τριήμερο" δήλωσε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, επεσήμανε την ανάγκη για αυξημένη ευαισθητοποίηση των πολιτών όσον αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων, προτρέποντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες να συμβάλλουν στη διατήρηση της καθαριότητας και της ομορφιάς των περιοχών του Δήμου.