ΑΕΚάρα με 1000 κιλά… βαρίδια μέσα στο Celtic Park

Μια ατσάλινη και ηρωική ΑΕΚΑΡΑ, με καρδιά πρωταθλήτριας κατάφερε να φύγει όρθια από το CelticParkκαι πλέον στην κόλαση του ΟΑΚΑ έχει την ευκαιρία και το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση μετά το 1-1. Η ομαδάρα του Ουζουνίδη, που είδε όλα να πηγαίνουν στραβά στο ξεκίνημα από τον τραυματισμό του Μπογέ και το γρήγορο γκολ των Σκοτσέζων, δεν χαμπάριασε ούτε από την άδικη αποβολή του Γαλανόπουλου, ούτε όταν αναγκάστηκε να παίξει σχεδόν σε όλο το δεύτερο μέρος με παίκτη λιγότερο... 

 

Με ηρωική προσπάθεια από ΟΛΟΥΣ, αψεγάδιαστη αμυντική συμπεριφορά για σεμινάριο σε δύσκολες στιγμές πίεσης και τον ανίκητο Μπάρκα να καθαρίζει κάθε επικίνδυνη κατάσταση, κράτησε το 1-1 που διαμορφώθηκε από την γκολάρα του Κλωναρίδη στο φινάλε του α’ μέρους από το γύρισμα του κορυφαίου του αγώνα Έλντερ Λόπες που ήταν συγκλονιστικός ως αριστερό εξτρέμ. Κατάθεση ψυχής από όλα τα παιδιά, μεγάλη εμφάνιση από τους ανίκητους Οικονόμου-Λαμπρόπουλο, τον ατσάλινο Σιμόες και τον μέγα Λιβάγια στην επίθεση.

 

Το πρώτο εικοσάλεπτο στην Γλασκώβη ήταν αναμφίβολα ένα γερό τεστ για την ΑΕΚ. Ένα τεστ με δυσκολίες, αναποδιές λόγω της ξαφνικής απώλειας του Μπογέ και φυσικά μια δοκιμασία απέναντι σε μια Σέλτικ που όλοι γνωρίζουν τη δυναμική που έχει στην έδρα της και τον ρυθμό που δίνει στο ξεκίνημα κάθε αγώνα. Αυτόν τον ρυθμό πράγματι τον έπιασαν οι Σκοτσέζοι και απέναντι στην Ένωση. Οι παίκτες του Ουζουνίδη, παίζοντας με διάταξη 4-4-2 (Μπάρκας στην εστία, Μπακάκης δεξιά, Χουλτ αριστερά, Οικονόμου-Λαμπρό στόπερ, Γαλανό-Σιμόες χαφ, Μπακασέτα δεξιά, Λόπες αριστερά και Λιβάγια-Κλωναρίδη στην επίθεση) προσπαθούσε να ανταπεξέλθει στην πίεση που δεχόταν, ωστόσο είχε σοβαρό πρόβλημα με τα πουλήματα της μπάλας. Οι κιτρινόμαυροι, δεν είχαν ηρεμία στην κυκλοφορία, έκαναν εύκολα το λάθος και έδιναν την ευκαιρία στον αντίπαλο με την ταχύτητα που διαθέτει να βγαίνει γρήγορα στην επίθεση και να βρίσκει ανοργάνωτη την ομάδα στα μετόπισθεν.

 

 

Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά έρχεται και το γκολ της Σέλτικ στο 17’ με τον Μακ Γκρέγκορ να γίνεται κάτοχος της μπάλας και με δύσκολο σουτ μέσα από την περιοχή να γράφει το 1-0. Αυτή η εξέλιξη ουσιαστικά αφυπνίζει τους κιτρινόμαυρους και από τα μέσα του πρώτου μέρους δείχνοντας χαρακτήρα καταφέρνουν να ισορροπήσουν την κατάσταση βγάζοντας σιγουριά στο παιχνίδι τους. Η ομάδα βελτιώνει τις μεταβιβάσεις της, βγαίνει καλύτερα στην επίθεση και ασκεί πρέσινγκ σε σημεία που δημιουργούν πρόβλημα στην Σέλτικ. Με κορυφαίο τον Λόπες ως αριστερό εξτρέμ, που παίρνει πρωτοβουλίες και προσπαθεί να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, η ΑΕΚ ανεβάζει την πίεση της και μάλιστα στο 40’ απειλεί με ωραίο δεξί σουτ του Πορτογάλου όπου ο Γκόρντον του λέει όχι. Το γκολ που έψαχνε η Ένωση έρχεται στο 44’, όταν ο εξαιρετικός Λόπες με συγκλονιστική προσπάθεια προλαβαίνει, κάνει τρομερό γύρισμα στον Κλωναρίδη κι αυτός με ωραίο κοντρόλ και σουτ – οβίδα μέσα από την περιοχή γράφει το 1-1 μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς.

 

 

 

Το μεγάλο στοίχημα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ήταν η ΑΕΚ να ανακόψει τον ρυθμό της Σέλτικ και να βρει απαντήσεις στην πίεση που θα προσπαθούσαν να ασκήσουν οι Σκοτσέζοι. Το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό, συνεχίζοντας ουσιαστικά από εκεί που τελείωσε στο πρώτο 45λεπτο. Με μεγαλύτερο όπλο τον Λιβάγια που έπαιζε άριστα με πλάτη, κρατώντας την μπάλα και μοιράζοντας την δεξιά-αριστερά, η Ένωση έμοιαζε επικίνδυνη στην κόντρα, ενώ όντας καλά στημένη πίσω με κοντά τις γραμμές της είχε καταφέρει να μην κινδυνεύει από τον αντίπαλο. Η πίεση της Σέλτικ αυξάνεται μετά το 57’, σημείο στο οποίο ο Ιταλός διαιτητής Μπάντι αποφασίζει να βγάλει άδικα δεύτερη κίτρινη στον Γαλανόπουλο τιμωρώντας τον για ένα μαρκάρισμα που δεν υπήρξε ποτέ. Ο Ουζουνίδης ρίχνει στο ματς τον Άλεφ δίπλα στον Σιμόες, με την ΑΕΚ πάντως παρά το αριθμητικό μειονέκτημα να διαχειρίζεται σωστά την πίεση και έχοντας σωστή αμυντική συμπεριφορά να κρατά την Σέλτικ μακριά από τον Μπάρκα. Στο τελευταίο τέταρτο η Σέλτικ τα έπαιξε όλα για όλα, ο Ρότζερς έριξε στο ματς ότι επιθετικό όπλο είχε στον πάγκο ωστόσο μια ΑΕΚ με ατσάλινη άμυνα και τον ανίκητο Μπάρκα κράτησε το 1-1 και πλέον προσκαλεί τους Σκοτσέζους στην κόλαση του ΟΑΚΑ εκεί που θα κριθεί η πρόκριση.

 

ΣΕΛΤΙΚ: Γκόρντον, Χέντρι, Μπράουν, Ρόγκιτς (63’ Γκρίφιθς), Εντσάμ, Εντουάρ, Λούστιγκ (77’ Σινκλέρ), Άγερ, ΜακΓκρέγκορ, Φόρεστ, Τίερνι.

 

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (66’ Άλεφ), Χουλτ, Κλωναρίδης (80’ Γκάλο), Λιβάγια (77’ Πόνσε).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ