8+1 τραυματίες στο ατύχημα του προαστιακού στους Αγίους Θεοδώρους (εικόνες)

Εννέα είναι τελικά ο αριθμός των τραυματιών από το ατύχημα στον προαστιακό σιδηρόδρομο στον σταθμό των Αγίων Θεοδώρων. Οι οχτώ είναι ελαφρά τραυματίες ενώ ο ένας έχει τραυματιστεί σοβαρότερα χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για τη.ζωή του. Πρόκειται για ηλικιωμένο άντρα στην μεταφορά του οποίου στο Νοσοκομείο Κορίνθου δόθηκε προτεραιότητα, καθώς μόνο ένα ασθενοφόρο ανέλαβε την μεταφορά και των εννέα τραυματιών κάνοντας συνολικά τρία δρομολόγια. 

 

Αυτή τη στιγμή έχει αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία του προαστιακού και μάλιστα το τραίνο που ενεπλάκη στο συμβάν συνέχισε κανονικά το δρομολόγιο του προς το Κιάτο καθώς το τραίνο δεν βγήκε από τις γραμμές, όπως αρχικά είχε μεταδοθεί, αλλά ακινητοποιήθηκε απότομα 150 μέτρα περίπου μετά τον σταθμό των Αγίων Θεοδώρων.

 

Σύμφωνα με μαρτυρίες το τραίνο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και καθώς πλησίαζε στον σταθμό των Αγίων Θεοδώρων κάποιοι από τους επιβάτες είχαν σηκωθεί από τις θέσεις τους ώστε να είναι έτοιμοι να αποβιβαστούν. Ο οδηγός που αντιλήφθηκε καθυστερημένα το σταθμό φρενάρισε απότομα για να ακινητοποιήσει το τραίνο, το βίαιο σταμάτημα του οποίου είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν εννέα από τους επιβάτες. 

 

 

Ο οδηγός είναι από την Θεσσαλονίκη κι αυτό ήταν το πρώτο του δρομολόγιο στην συγκεκριμένη διαδρομή. Όπως επικαλείται ο φωτισμός ήταν ανεπαρκής και δεν αντιλήφθηκε εγκαίρως τον σταθμό.

 

 

Όπως ήταν αναμενόμενο επικράτησε μεγάλη αναστάτωση στους επιβάτες, αρκετοί από τους οποίους επέλεξαν να μην συνεχίσουν το ταξίδι τους με τον ίδιο συρμό, αλλά με οικείους τους οποίους ειδοποίησαν με το που έγινε το συμβάν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ