Χωρίς ιερό, χωρίς σεβασμό στον ολυμπισμό - Προσήχθη και κρατείται με εντολή Τασούλα ο Φλώρος για τις μπουνιές στη Βουλή

Δεν ιδρώνει όμως το αυτί μιας κυβέρνησης που δεν έχει ιερό και όσιο, κι ας μιλάει για πατρίδα, για Ιστορία, για ιδεώδη

 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες γίνονται σε όλο τον κόσμο, η ολυμπιακή φλόγα ξεκινάει πάντα από την Ελλάδα. Ε, λοιπόν, κι αυτό το οικειοποιήθηκαν. Καταπατώντας κάθε κανόνα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, βεβηλώνοντας κάθε ολυμπιακή ιδέα, κάθε αξία. Απαγορεύεται λοιπόν να τρέξουν με την ολυμπιακή φλόγα πρόσωπα που έχουν θεσμικό ρόλο ή κάποια θέση. Κι όμως, ο επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς, η υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου και η βουλευτής Κατερίνα Μονογιού βούτηξαν από μια δάδα για να τρέξουν αυτά τα 150 μέτρα και να φωτογραφηθούν.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
 

 

Δικαίως ολυμπιονίκες και αθλητές διαμαρτύρονται, και μαζί τους δεκάδες αθλητές. Όλοι καταγγέλλουν τον αποκλεισμό τους από την Επιτροπή Λαμπαδηδρομίας. Δεν ιδρώνει όμως το αυτί μιας κυβέρνησης που δεν έχει ιερό και όσιο, κι ας μιλάει για πατρίδα, για Ιστορία, για ιδεώδη. Όλα αυτά ισχύουν αν είναι… δικά τους, αν μπορούν μέσα απ’ αυτά να προβληθούν, να δείξουν το πρόσωπό τους. Κατά τα αλλά δεν τα υπολογίζουν. Δεν τιμά η βεβήλωση αυτή, η καταπάτηση αρχών και ιδεωδών ούτε έναν Ευρωπαίο επίτροπο ούτε μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου.

 

Υπάρχει όμως και ακόμα ένα θέμα. Η Επιτροπή Λαμπαδηδρομίας πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Πώς είναι δυνατόν να επιτρέψει την καταπάτηση όλων των κανόνων του ολυμπισμού; Ποιος πήρε την απόφαση να δοθεί το δικαίωμα σε θεσμικά πρόσωπα; Και κυρίως, ποιος πήρε την απόφαση να εξαιρέσει αθλητές που έχουν εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον αθλητισμό από το δικαίωμά τους να τρέξουν με την ολυμπιακή φλόγα; Έχει να πει κάτι ο κ. Καπράλος;

 

Τελικώς, δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, δεν πιστεύουν σε κανένα ιδεώδες και σε καμία ιδέα.

 

 

Προσήχθη και κρατείται με εντολή Τασούλα ο Φλώρος για τις μπουνιές στη Βουλή

email sharing button

Προσήχθη και κρατείται με εντολή Τασούλα ο Φλώρος για τις μπουνιές στη Βουλή

 

Προσήχθη και κρατείται με εντολή του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος για το πρωτοφανές περιστατικό μέσα στη Βουλή όπου επιτέθηκε και γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο.

 

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος προσήχθη από την φρουρά της Βουλής και θα οδηγηθεί με την διαδικασία του αυτοφώρου στην ΓΑΔΑ καθώς όπως έκρινε ο πρόεδρος της Βουλής, έχει παραβεί το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο αποτελεί κακούργημα η βιαιοπραγία εναντίον βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

 

Νωρίτερα, την αποπομπή του για 15 μέρες από τις διαδικασίες του σώματος ανακοίνωσε από το προεδρείο της Βουλής ο Κωνσταντίνος Τασούλας. Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών θα παραπεμφθεί επίσης στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ενώ θα ζητηθεί και η άρση ασυλίας του για να αντιμετωπίσει τις ποινικές συνέπειες της πράξης του.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

 

«Ο κανονισμός δεν προβλέπει αυτή την κτηνώδη συμπεριφορά γι αυτό και τολμώ να πω ότι είναι αρκετά επιεικής γιατί όταν τον φτιάχναμε νομίζαμε ότι απευθυνόμαστε σε στοιχειωδώς λογικούς ανθρώπους το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω στον βουλευτή που χειροδίκησε έναντι συναδέλφου αυτή τη στιγμή βάση κανονισμού είναι να τον απομακρύνω με τη φρουρά για 15 μέρες από τις διαδικασίες του σώματος.

 

Είναι ένα χάδι έναντι της χυδαιότητας και της κτηνωδίας της συμπεριφοράς του. Προφανώς θα υπάρξει άρση ασυλίας και θα αντιμετωπίσει και δικαστικά τις συνέπειες αυτής της κτηνώδους συμπεριφοράς».

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ