Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Μπόνους παραγωγικότητας 15% στους δημοσίους υπαλλήλους - “Βόμβα” από την “ΕΣΤΙΑ”: Αναταραχή και...

Τι είπε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο

 

Στο πριμ αποδοτικότητας 15% στους δημοσίους υπαλλήλους, την Εθνική στρατηγική για τα ΑμεΑ, την αποδοτικότητα των μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, τη λήξη της προθεσμίας για επιστολική ψήφο και στον εκσυγχρονισμός της Δικαιοσύνης αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

 

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό Συμβούλιο/EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό Συμβούλιο

 

Τι είπε ο πρωθυπουργός

 

«Στις ευρωεκλογές θα κριθεί πόσο δυνατές θα είναι οι ελληνικές φωνές στην Ευρώπη αλλά και το πόσο σταθερό θα είναι το πολιτικό σκηνικό ώστε η Ελλάδα να μείνει σε τροχιά προόδου», είπε αναφερόμενος στις κάλπες του Ιουνίου.

 

«Ξεχωρίζω και το σχέδιο «Μια Ελλάδα για όλους» για τα ΑμεΑ», είπε στη συνέχεια, ενώ εξήγησε ότι «προχωράει παράλληλα η επιλογή νέων διοικήσεων στον δημόσιο τομέα».

 

Μίλησε για «ειδικό μπόνους παραγωγικότητας που θα μπορούν να λαμβάνουν υπάλληλοι και τμήματα που πετυχαίνουν συγκεκριμένους στόχους. Στόχος να επιβραβεύουμε όσους δημοσίους υπαλλήλους πετυχαίνουν ή και ξεπερνούν τους στόχους που έχουμε θέσει».

 

Είπε ότι «το νέο πλαίσιο περιορίζει τις αναβολές και αυξάνει τη λογοδοσία. Γίνεται ένα βήμα στην κατεύθυνση ενός πιο λειτουργικού κράτους».

 

«Αύριο το σημαντικό νομοσχέδιο για τον δικαστικό χάρτη. Μια μεταρρύθμιση που καθυστέρησε εδώ και 150 χρόνια. Αυτή τη μεγάλη τομή προωθούμε ώστε να μειωθεί έως και κατά 30% ο χρόνος απονομής της δικαιοσύνης μέχρι το 2027. Τον ίδιο στόχο εξυπηρετεί και το νομοσχέδιο για το Συμβούλιο της Επικρατείας που εισάγει ο υπουργός Δικαιοσύνης», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

 

«Κεντρικός στόχος να βελτιώνεται η καθημερινή ζωή των πολιτών ώστε η χώρα μας σταδιακά να προσεγγίζει τα ευρωπαϊκά δεδομένα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

 

 

“Βόμβα” από την “ΕΣΤΙΑ”: Αναταραχή και σενάρια διαδοχής του Μητσοτάκη στην ΚΟ της ΝΔ !

 

 

Aναστάτωση επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, η οποία διαπιστώνει ότι μόνο με ροδοπέταλα δεν είναι στρωμένος ο δρόμος προς τις προσεχείς ευρωεκλογές και εκφράζει την ανησυχία της με διαβήματα προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μανόλη Κοττάκη στην “Εστία της Κυριακής”

 

Όπως αναφέρει, στην ΚΟ της ΝΔ είναι λίαν απαισιόδοξοι για το τι μπορεί να διορθωθεί εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα καθώς στο Μαξίμου δεν υπάρχει πλέον δίπλα στον πρωθυπουργό και … «πρωθυπουργεύων» για να επιλύει αμέσως τα προβλήματα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εστίας της Κυριακής» τουλάχιστον 70 Βουλευτές της παράταξης έχουν εκφράσει σε κατ ιδίαν συναντήσεις τους με κορυφαίους της ΝΔ (πλην του ιδίου του πρωθυπουργού που άρχισε θορυβημένος επαφές μαζί τους) την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που θα έχει στην εκλογική δύναμη του κόμματος:

 

– πρώτον ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και τα ανοίγματα «φιλίας» της Ελλάδος προς την επιθετική εσχάτως Τουρκία του Ερντογάν,

– δεύτερον το μέτωπο που άνοιξε η κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις του «Βήματος» για την μονταζιέρα στα Τέμπη και την «απάντηση» της δικαιοσύνης για την «εγκληματική οργάνωση» της Θύρας 7 με το εκδοτικό συγκρότημα του Βαγγέλη Μαρινάκη
– τρίτον το αιφνίδιο χαμήλωμα του πήχη της επίδοσης της ΝΔ στο 33% στις ευρωεκλογές σε συνδυασμό με τα σενάρια ευρωπαϊκής προαγωγής Μητσοτάκη από τον φιλικό του «Εκόνομιστ»,

= τέταρτον η στάση πληρωμών προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας και προς κατασκευαστικές εταιρείες για δημόσια έργα από τις οποίες εξαρτάται η καλή υγεία πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

 

Και τέλος πέμπτο, το διπλό “βέτο” 70 και … βουλευτών στην επανεκλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου αλλά και στην κύρωση οιασδήποτε διεθνούς συμφωνίας που σηματοδοτεί εθνική παραχώρηση. Είτε πρόκειται για το συνυποσχετικό παραπομπής επίλυσης των ελληνοτουρκικών διαφορών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με το οποίο εκχωρείται υποχρεωτικώς εθνική κυριαρχία στους δικαστές να αποφασίσουν για εδαφικά θέματα της επικράτειας μας, είτε πρόκειται για την κύρωση των στρατιωτικών μνημονίων συνεργασίας με την «Βόρεια Μακεδονία».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ