Καιρός: «Έρχεται» κύμα ζέστης με αφρικανική σκόνη από την Πέμπτη

Από καλοκαίρι σε φθινόπωρο και από φθινόπωρο σε προχωρημένο καλοκαίρι είναι η πορεία που ακολουθεί ο καιρός από τη Μεγάλη Εβδομάδα και μετά. «Κύμα» ζέστης με ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένεται προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

 

Άστατος θα είναι ο καιρός μέχρι την προσεχή Τετάρτη(16.05.24), ενώ από την Πέμπτη ο υδράργυρος ανεβαίνει κατακόρυφα, με τη θερμοκρασία να φτάνει ακόμη και τους 32 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Θοδωρή Κολυδά.

 

Όπως επισημαίνει ο γνωστός μετεωρολόγος, «τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα από την Πέμπτη και μετά η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμανθεί σε τιμές πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

 

Η θερμοκρασία θα φτάσει 31 με 32°C και ίσως  στο τέλος της εβδομάδος και λίγο παραπάνω. Όμως επειδή θα υπάρχει αυξημένη συννεφιά σε πολλές περιοχές, ο υδράργυρος ίσως “φρενάρει” και δεν δούμε τόσο υψηλές τιμές σε όλες τις περιοχές».

 

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας προβλέπει ότι το ισχυρό αυτό «κύμα» ζέστης αναμένεται να διαρκέσει έως την επόμενη εβδομάδα, τονίζοντας ότι ο υδράργυρος θα ξεπεράσει και τους 35 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ