Η ΟΜ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων για τις εσωκομματικές εξελίξεις

Κατά την Γενική Συνέλευση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία επι των παρόντων το κείμενο που ακολουθεί σχετικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις.

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων

 

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου συκγλήθηκε η Γενική Συνέλευση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λουτρακιού – Αγίων Θεοδώρων.

 

Στο τρίτο θέμα της ημερήσιας διάταξεις «Εσωκομματικές εξελίξεις», μετά από διαβούλευση των μελών αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία το παρακάτω κείμενο:

 

Παρακολουθούμε με πραγματική αγωνία αλλά και με λύπη τις εξελίξεις στο κόμμα μας. Το κόμμα μας, που το αγκάλιασε ο προοδευτικός λαός τα προηγούμενα χρόνια και εναπόθεσε τις ελπίδες του, το κόμμα που αποτέλεσε ένα στιβαρό αντίβαρο στις επιδιώξεις της εγχώριας ολιγαρχίας.

 

Αυτό το κόμμα, που σφυρηλατήθηκε μέσα από πλατιές κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες, το βλέπουμε τώρα να συρρικνώνεται, να λοιδορείται και να απαξιώνεται συστηματικά τους τελευταίους μήνες.

 

Η επίτευξη των στόχων του κόμματος ήταν αποτέλεσμα αφενός της χαρισματικής προσωπικότητας του Αλέξη Τσίπρα και αφετέρου της συλλογικής μας προσπάθειας, των συλλογικών μας αποφάσεων και της σύνθεσης των απόψεών μας, εν ολίγοις της εσωτερικής μας Δημοκρατίας.

 

Δημοκρατία, που αποτυπώνεται στο καταστατικό μας, αποτυπώνεται στην εκλογή των συλλογικών μας οργάνων και στην συνδιαμόρφωση των θέσεών μας που δεσμεύουν όλους.

 

Το αρνητικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών (σύμφωνα με τον εκπεφρασμένο μας στόχο που είχε διατυπωθεί δημόσια), η χαρακτηριστική καθυστέρηση στην αναζήτηση των αιτίων της ήττας, γεγονός που αποτελεί σοβαρό πλήγμα για το κόμμα μας, καθώς ο πολιτικός χρόνος ήταν εξαιρετικά κρίσιμος, η ανατροφοδοτούμενη εσωστρέφεια εκ μέρους της ηγεσίας που έφτασε στο σημείο να πλήξει το πανθομολογούμενο ηθικό μας πλεονέκτημα, η συστηματική αλλαγή της ατζέντας τη στιγμή που ο πολιτικός μας αντίπαλος έδειχνε σημάδια αποσύνθεσης, η διαγραφή του συντρόφου Παύλου Πολάκη και η αλλαγή των αρμοδιοτήτων της Κοινοβουλευτικής ομάδας παρά την εύρυθμη λειτουργία της, κατέστησαν σαφές ότι το κόμμα μας αρμένιζε στραβά.

 

Παρακολουθούμε ενεοί μια προσπάθεια απαξίωσης της συλλογικής μας λειτουργίας, αντικαταστατικές συμπεριφορές, αναφορές σε κουκούλες και πραξικοπήματα σε έναν πόλεμο φθοράς προτάσσοντας πολιτικούς τακτικισμούς, αδιαφορώντας για το μακροπρόθεσμο πλήγμα που θα αφήσει στην παράταξη.

 

Εάν η ηγεσία του κόμματος δεν είναι ικανή να συνθέτει τις απόψεις των μελών, τότε το μόνο που απομένει είναι η προσφυγή στην κάλπη. Ο μόνος τρόπος για να βγει το κόμμα μας από το αδιέξοδο είναι η προσφυγή στη βάση, η προσφυγή στη Δημοκρατία.

 

Δηλώνουμε εμφατικά παρούσες και παρόντες στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του κόμματος, στην ανασύσταση της εσωτερικής μας Δημοκρατίας, για να καταστήσουμε το κόμμα μας ξανά, κόμμα της κοινωνικής πλειοψηφίας, κόμμα που εκφράζει τις αγωνίες των αγωνιζόμενων και των δοκιμαζόμενων από την ακρίβεια και την κοινωνική αδικία πολιτών.

 

Δηλώνουμε ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την τήρηση των συλλογικών μας αποφάσεων και θέσεων, για την τήρηση του καταστατικού μας και καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να συστρατευθούν στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να οικοδομήσουμε μαζί την επόμενη μέρα.

 

Το κόμμα μας, στο Δήμο μας, έχει δώσει μάχες για την υπεράσπιση της Δημόσιας Περιουσίας, για την ανάπτυξη του τόπου, για την υπεράσπιση του φυσικού περιβάλλοντος και της κοινωνικής συνοχής. Οι Δημότες το γνωρίζουν καλά αυτό.

 

Γνωρίζουμε πως η σιωπηρή κοινωνική πλειοψηφία έχει τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες ελπίδες και το ίδιο αίτημα για την κοινωνική αλλαγή όπως εμείς και σας καλούμε να συμμετέχετε για να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον μαζί.