Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Σε δύο μέτωπα συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες - Παραμένει κλειστή η Αθηνών-Πατρών

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις, κάτοικοι και εθελοντές στην πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή σε δασική έκταση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

 

Νωρίς το πρωί της Τρίτης έφτασαν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Μακεδονία προκειμένου να αντικαταστήσουν τους συναδέλφους τους, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να πετάξουν τα εναέρια μέσα.

 

Συνολικά επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, 390 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 115 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Στα Ροζενά μετέβη και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος προήδρευσε σύσκεψης στο κινητό κέντρο "Όλυμπος" της Πυροσβεστικής.

 

Η μάχη των πυροσβεστών με τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο συνεχίζεται σε δύο μέτωπα με το ένα εξ αυτών να βρίσκεται κοντά στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, η κυκλοφορία στην οποία έχει διακοπεί από χθες το βράδυ.

 

Το βράδυ, η φωτιά, από τον Πύργο πέρασε στη Λυγιά, όπου εχει μειωθεί η δυναμική τις φωτιές και αυτή τη στιγμή καίνε πολλαπλές διάσπαρτες εστίες, ενώ έχει φθάσει στα Τρίκαλα Κορινθίας και καίει σε δύσβατη περιοχή στο Ξανθοχώρι και τα Σοφιανά.