Αδελφή θύματος της φωτιάς στην Κορινθία: Αυτό που έγινε δεν αντέχεται, άφησε πίσω του τρία μωρά

Θλίψη επικρατεί στην Κορινθία για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων, 35 και 40 ετών, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή.

 

Η φωτιά ξεκίνησε χθες σε δασική περιοχή στο Ξυλόκαστρο και εξαπλώθηκε αρκετά γρήγορα λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, κάνοντας το έργο των πυροσβεστών, που έσπευσαν άμεσα με ισχυρές δυνάμεις στο σημείο, πολύ δύσκολο.

Η φωτιά αυτή την ώρα δεν έχει ενιαίο μέτωπο αλλά πολλές διάσπαρτες εστίες, με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη από αέρος και εδάφους ώστε να τη θέσει υπό πλήρη έλεγχο. Υπενθυμίζεται ότι χθες το μέτωπο έφτασε ακόμη και τα 30 χλμ. στην περιοχή.

 

Αδελφή θύματος: «Αυτό που συνέβη δεν αντέχεται, η φωτιά τους περικύκλωσε»

 

Το πρωί της Δευτέρας βρέθηκαν δύο απανθρακωμένες σοροί στην περιοχή από άνδρες της ΟΠΚΕ, και σύμφωνα με όσα έχουν αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γκιολής, όπως και ο κοινοτάρχης του χωριού Νέα Πίτσα, κ. Νικολακόπουλος -ο οποίος βρισκόταν μαζί τους μέχρι τελευταία στιγμή-, πρόκειται για δύο άνδρες 35 και 40 ετών, που δεν έχουν επισήμως ταυτοποιηθεί, αλλά είναι οι μόνοι αγνοούμενοι.

 

Η αδελφή ενός από τα δύο θύματα μίλησε, εμφανώς συντετριμμένη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για την τραγωδία: «Αυτό που συνέβη δεν αντέχεται, γιατί εδώ μιλάμε για ξεκλήρισμα, τι να σας πω, δεν φεύγεις και αφήνεις πίσω σου τρία μωρά παιδιά».

 

Σχετικά με το πώς έγινε το περιστατικό η αδελφή του ενός θύματος, επισήμανε χαρακτηριστικά: «Η φωτιά τούς περικύκλωσε, το πυροσβεστικό όχημα έφυγε μαζί με δυο άλλα άτομα που βρίσκονταν στο σημείο, τον πρόεδρο και ένα άλλο παιδί εδώ από το χωριό. Τους είπανε, από ότι μας μετέφεραν, να φύγουν από το σημείο, όμως αυτοί είπαν όχι θα μείνουν. Ήταν με δυο μηχανάκια και προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σημείο και μετά έμειναν με ένα και αυτό κάηκε».

 

Σχετικά με τη φωτιά ανέφερε ότι δεν υπάρχουν υποδομές και σωστός συντονισμός και ότι επικοινώνησε με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα ώστε να βοηθήσουν στην φωτιά που έκαιγε το χωριό, αλλά δεν ανταποκρίθηκε κανείς. «Χάθηκαν δυο άνθρωποι, δεν χάθηκαν δυο ζώα, η γυναίκα του άλλου θύματος θα γεννήσει σε 20 ημέρες. Δεν ήταν επαρκής η κινητοποίηση που έγινε. Από τις 9μιση με 10 το βράδυ ήταν αγνοούμενοι», επισήμανε η αδελφή του ενός από τα θύματα και συνέχισε: «Από τις 9μιση που αγνοούνταν μέχρι τις 5 το πρωί δεν είχαν έρθει καν για να τους αναζητήσουν οι Αρχές».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ