Ώρα 21:14 - Πως έχει αυτή την ώρα η κατάσταση με τη φωτιά στη Motor Oil (Video)

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων, καθώς και του προσωπικού πυρασφάλειας με τις φλόγες στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους.

 

Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, λίγα λεπτά μετά τις 17:30, σήμανε συναγερμός στην πυροσβεστική για μεγάλη φωτιά εντός των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου. Μάλιστα, εργαζόμενοι της εταιρείας κάνουν λόγο για τρεις εκρήξεις: Μία μεγάλη και λίγα λεπτά αργότερα άλλες δύο.

 

Μάλιστα, εστάλη 112 για εκκένωση της περιοχής.

 

Από την πυρκαγιά καίγεται μέχρι αυτή την ώρα μαζούτ σε σωληνώσεις, ενώ κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά προκλήθηκε πιθανόν από έκρηξη κατά τη διάρκεια εργασιών (διαδικασία shut down), στο πλαίσιο της οποίας ο καθαρισμός πραγματοποιείται από τεχνίτες που εισέρχονται μέσα στη δεξαμενή.

 

Πλέον, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στη φωτιά, ωστόσο οι Πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο υπό το φόβο κάποιας αναζωπύρωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το σημερινό συμβάν, ενημερωνόταν συνεχώς και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Motor Oil, "από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα".

 

 

 

 

Δείτε video: