Εμμανουήλ Καραλής: «Πέταξε» στα 5,92 μ. και έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ

Ο Εμμανουήλ Καραλής ήταν «ιπτάμενος» στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας και με 5.92μ. έκανε δικό του το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ.

 

O Εμμανουήλ Kαραλής μπορεί να μην το πέτυχε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης ή πριν από μερικά 24ωρα στο δικό του μίτινγκ το «Fly Athens», όμως ο 24χρονος έβγαλε το άλμα που ζητούσε στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας, ξεπέρασε τα 5.92μ. και έκανε δικό του το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ, «σβήνοντας», τα 5,91 μ. που είχε ο Κώστας Φιλιππίδης από τις 4 Ιουλίου του 2015.

 

Στον αγώνα που φέρει το όνομα της Ιρένα Σεβίνσκα, ο Καραλής έγραψε ιστορία, πετυχαίνοντας το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα άλμα στην καριέρα του.

Τα 5.87μ. που του χάρισαν το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης ανήκει στο παρελθόν, όπως βέβαια και το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ του Κώστα Φιλιππίδη.

 

Ο Ελληνας πρωταθλητής πήρε τη 2η θέση στον αγώνα στο Μπίντγκοτζ. Πέρασε με την 1η τα 5,55μ., με τη 2η προσπάθεια τα 5,75μ., με την 1η τα 5,82μ., καθάρισε με το 2ο άλμα τα 5,92μ. ενώ στο συνέχεια δοκίμασε τρεις φορές στα 6,02μ.

 

Νικητής στον αγώνα ήταν ο Ερνεστ Ομπιένα, με τον ασημένιο στο παγκόσμιο πρωταθλητή από τις Φιλιππίνες να ξεπερνά τα 5,97μ., πετυχαίνοντας ρεκόρ περιόδου, ενώ και αυτός δοκίμασε στα 6,02μ., στην προσπάθεια να βελτιώσει κατά δύο εκατοστά το ρεκόρ της χώρας του.

 

Στο ίδιο μίτινγκ αγωνίστηκε και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, καταλαμβάνοντας την 4η θέση στη σφυροβολία με 74.82μ. Οι... γηπεδούχοι Πάβελ Φάιντεκ με 79,43μ. και Βόιτσεχ Νοβίτσκι με 77,91μ. έκαναν το «1-2».

 

H Γκούσιν ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας στο Γκαλά της Φιλοθέης

 

 H Γκούσιν ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας στο Γκαλά της Φιλοθέης

 

 

Η Τατιάνα Γκούσιν υπερέβη το 1,94μ. στο ύψος, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ καριέρας στο Γκαλά της Φιλοθέης. Πολύ καλή η παρουσία από τις Ελισάβετ Πεσιρίδου και Πολυνίκη Εμμανουηλίδου.

 

Η Τατιάνα Γκούσιν ισοφάρισε τον καλύτερο αγώνα της ζωής της, καθώς εκμεταλλεύτηκε την φοβερή της κατάσταση και το ένθερμο κοινό στις εξέδρες στο Γκαλά Γυναικών της Φιλοθέης.

 

Η Γκούσιν ξεπέρασε με τη δεύτερη το 1,94μ. ισοφάρισε το απόλυτο ατομικό της ρεκόρ και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον αγώνα. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου νωρίτερα πέρασε με την πρώτη το 1,92 μ. και ισοφάρισε το ρεκόρ της στον ανοιχτό. Η 30χρονη προσπάθησε στη συνέχεια να υπερβεί τα 1,96μ., ύψος στο οποίο είχε καλές προσπάθειες. Tώρα, θα συνεχίσει τους αγώνες της το Σάββατο στο Μπρνο με στόχο ακόμη μεγαλύτερα ύψη.

 

Ξεχώρισε η 17χρονη Τόπιτς στο διεθνές μίτινγκ ύψους - iRun

 

Νικήτρια στο ύψος των γυναικών ήταν η Σέρβα, Αντζελίνα Τόπιτς με άλμα στα 1,94 μέτρα. Η αθλήτρια στη συνέχεια άφησε το 1,96μ. για να δοκιμάσει στα 2,00μ., ύψος που σήμερα δεν κατάφερε να ξεπεράσει, όμως, είναι σίγουρο πως θα πετύχει στις επόμενες εμφανίσεις της. Τρίτη στο αγώνισμα ήταν η Ουκρανή Τσουματσένγκο με 1,90 μέτρα.

 

H Πεσιρίδου κάτω από τα 13:00

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου ήταν ένα από τα πρόσωπα που έκλεψαν την παράσταση στο Γκαλά της Φιλοθέης, καθώς κατέλαβε τη δεύτερη θέση στα 100 μ. εμπ. με 12.99 (2,2μ/δ.).

Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου έτρεξε την απόσταση κάτω από τα 13.00 για πρώτη φορά από το 2016 κι έδειξε είναι σε άριστη κατάσταση και σε θέση να απειλήσει ακόμη και το ατομικό της ρεκόρ (12.93). Η αθλήτρια έφυγε απογοητευμένη από τη Ρώμη, ωστόσο κατάφερε να ανακάμψει και να βρει τον καλό της εαυτό.

 

Νικήτρια της κούρσας ήταν η Πολωνή Κλαούντια Βόγτουνικ με το πολύ καλό 12.67 και τρίτη πίσω από την Ελληνίδα η Ναταλία Χριστοφή με 13.10. Η Σοφία Ιωσηφίδου ήταν πέμπτη με 13.57 και αν δεν είχε χτυπήσει στο εμπόδιο θα μπορούσε να διεκδικήσει καλύτερη επίδοση.

 

pesiridou

 

«Είχα πολύ άγχος πριν τον αγώνα γιατί ήξερα πως αυτός ο αγώνας θα με κράταγε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είμαι πολύ χαρούμενη με τη σημερινή μου εμφάνιση, καθώς έτρεξα για πρώτη φορά από το 2016 κάτω από τα 13.00, αλλά με στενοχωρεί που δεν έδειξα αυτόν τον εαυτό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε η αθλήτρια μετά το τέλος του αγώνα. Η Πεσιρίδου στις 22 του μηνός θα αγωνιστεί στο μίτινγκ της Μαδρίτης.

 

Πρωτιά για την Εμμανουηλίδου στα 100μ.

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στα 100μ., λίγες μόλις ημέρες από τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης και την όγδοη θέση στα 200 μέτρα.

 

Η νεαρή αθλήτρια ήταν νικήτρια στην απόσταση με 11.29 (1,6) κάνοντας μια όμορφη τεχνικά κούρσα επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή της κατάσταση. Δεύτερη με 11.39 ήταν η Κύπρια Ολίβια Φωτοπούλου και τρίτη η Κουνί (Ελβετία) με 11.58.

 

«Ένιωθα πάρα πολύ καλά σήμερα έκανε μια όμορφη κούρσα στην οποία έτρεξα γρήγορα και αισθανόμουν πολύ χαλαρά. Το στάδιο είναι πολύ όμορφο και η ατμόσφαιρα επίσης. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα διεκδικήσει μια ακόμη καλύτερη επίδοση», είπε η Εμμανουηλίδου.

 

emmanouilidou

 

Στο μήκος νικήτρια αναδείχθηκε η Μιλίσα Γκαρντάσεβιτς με 6,73 μ. και καλύτερη Ελληνίδα ήταν η σταθερότερη φέτος στο αγώνισμα, Ανδριάνα Γκόγκα, με άλμα στα 6,44 μ. (1,9) και την τέταρτη θέση.

 

Η αθλήτρια του Νίκου Στυλιανίδη ολοκλήρωσε αισίως τον έβδομο αγώνα της με άλμα πάνω από τα 6,40 μ., σε μια χρονιά όπου έφτασε το ρεκόρ της στα 6,55 μέτρα.

 

Μία θέση πίσω της ολοκλήρωσε τον αγώνα της η Μαρία Στεφανοπούλου με καλύτερη προσπάθεια στα 6,19 μ. (2,1), που ωστόσο δεν είχε σήμερα το ρυθμό που θα ήθελε.

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ