Τα γενέθλιά της έχει σήμερα, 27 Μαΐου η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η οποία κλείνει τα 90 της χρόνια. Η Φίνος Φιλμ, την οποία η ηθοποιός «υπηρέτησε» κατά την περίοδο του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, της ευχήθηκε τα «χρόνια πολλά» μέσα από μία ανάρτηση στα social media.
Στον επίσημο λογαριασμό της εταιρείας στο Instagram, η Φίνος Φιλμ ανέβασε μία φωτογραφία της Ζωζώς Σαπουντζάκη, από τα παλιά. Στη λεζάντα της ανάρτησης γράφει: «Λαμπερή και υπέροχη ακόμα και σήμερα, η Ζωζώ Σαπουτζάκη κλείνει το μάτι στον χρόνο και συνεχίζει να μας εκπλήσσει με το πάθος της για ζωή. Χρόνια πολλά Ζωζώ μας!».
Η φωτογραφία είναι ένα στιγμιότυπο από το σόου που έδωσε στην ταινία «Ο ξυπόλητος πρίγκηψ», όταν χόρεψε την «Πενιά» του Μίμη Πλέσσα, μια από τις πιο χαρακτηριστικές της εμφανίσεις στον κινηματογράφο.
Η Ζωζώ Σαπουντζάκη γεννήθηκε στις 27 Μαΐου του 1933 στη Θεσσαλονίκη όπου και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Μπήκε στο θέατρο για πρώτη φορά, σε ηλικία 7 ετών μαζί με τη μεγαλύτερη αδελφή της, Βάσω, στο «Θέατρο του Λευκού Πύργου». Οι δυο τους υπήρξαν θεατρικό δίδυμο, αποκαλώντας τους εαυτούς τους «το κουκί και το ρεβίθι». Κάποια στιγμή, η Βάσω Σαπουντζάκη σταμάτησε νωρίς από το θέατρο γιατί παντρεύτηκε και έκανε οικογένεια, αλλά αδερφή της, Ζωζώ έγινε ένα από τα πιο γνωστά ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου.
Η πρώτη της εμφάνιση ως τραγουδίστρια ήταν στην κωμωδία «Ο Μπαμπάς Εκπαιδεύεται» το 1955 ενώ η πλέον χαρακτηριστική της συμμετοχή, είναι στο φιλμ του Γιάννη Δαλιανίδη «Ο ξυπόλητος πρίγκηψ» το 1966, όπου χορεύει και τραγουδάει το γνωστό «Μια με θέλεις μια με διώχνεις».
Οι εμφανίσεις της τόσο στην οθόνη, όσο και στα νυχτερινά κέντρα που τραγουδούσε ταυτίστηκαν με τις πολυτελείς τουαλέτες που φορούσε, τα χρυσά κοσμήματα και τα διαλεχτά για την εποχή αξεσουάρ.
Στις ελληνικές ταινίες εκτελούσε χρέη ηθοποιού, τραγουδίστριας, αλλά και χορεύτριας, ενώ έμεινε γνωστή ως «βασίλισσα της νύχτας». Συνεργάστηκε με δεκάδες ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου και της θεατρικής σκηνής, ενώ παράλληλα στα κέντρα που εμφανίζονταν, πήγαιναν διάφοροι κοσμικοί της εποχής προκειμένου να την δουν από κοντά. Μερικοί από αυτούς είναι οι: Σοφοκλής Βενιζέλος, Σταύρος Νιάρχος, Αριστοτέλης Ωνάσης κι άλλοι.