Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το food festival στα Τρίκαλα Κορινθίας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το φετινό γαστρονομικό ταξίδι που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσα από το 1o Φεστιβάλ Γαστρονομίας Peloponnese Food Stories | Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού.

 

Συγκεκριμένα, η δράση πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα Κορινθίας την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, και έλαβαν χώρα η κατά γενική ομολογία επιτυχημένες εκδηλώσεις  του ταξιδιού αυτού -που ξεκίνησε από την Αρεόπολη στη Λακωνία και συνεχίστηκε στην Κορώνη στη Μεσσηνία, στο Παράλιο Αστρος στην Αρκαδία και στο Τολό στην Αργολίδα.

 

Η γαστρονομική αυτή εμπειρία είχε μεταξύ άλλων- έκθεση τοπικών προϊόντων, μαγειρικές επιδείξεις, γευσιγνωσία και βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά.

 

Στόχος της είναι αφ’ ενός η προβολή του γαστρονομικού περιεχομένου του προορισμού, με έμφαση σε παραδοσιακά υλικά, παραδοσιακές συνταγές και μοντέρνες εκδοχές τους και αφ’ ετέρου η ανάδειξη του δομημένου περιβάλλοντος, με πολιτιστική αξία και η σύνδεσή του με τη γαστρονομία.

 

Συγχρόνως, προωθήθηκε  η επιμόρφωση του κοινού, για την τοπική γαστρονομία, η εμπορική επικοινωνία, μεταξύ παραγωγών και επισκεπτών και η εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας στην υλοποίηση.

 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε  από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, το Επιμελητήριο Κορινθίας,  την Ενωση Ξενοδόχων Κορινθίας, τον Σύλλογο Ξενοδόχων Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, με την υποστήριξη του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λουτρακίου LTO και του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου.