Χορταστικό φαγητό, ιδανικό για την κάθε μέρα, αλλά και για καλέσματα, φτιαγμένο από όσα δεν θα μισήσουμε ποτέ...
Υλικά
½ πακέτο φύλλο κρούστας
¾ από ένα πακέτο χοντρό μακαρόνι για παστίτσιο
3 αβγά
1 συσκευασία φρέσκο τυρί κρέμα χωρίς συντηρητικά
1 πακέτο τριμμένη μοτσαρέλα
1½ φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή οποιοδήποτε κίτρινο πικάντικο τυρί
¾ από ένα πακέτο βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
αλάτι, πιπέρι
τυρί τριμμένο για την κρούστα
Εκτέλεση
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια πολύ al dente (ίσα ίσα να δαγκώνονται) και τα στραγγίζουμε.
Σε μια μεγάλη λεκάνη χτυπάμε ελαφρά τα αβγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
Χτυπάμε με τον αβγδοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, τη μοτσαρέλα και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά, αυτή τη φορά με πιρούνι. Ρίχνουμε στο μίγμα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο, κατά προτίμηση αλουμινένιο ταψί (γιατί ψήνει καλύτερα) και στρώνουμε το πρώτο φύλλο, αφήνοντας τις άκρες να προεξέχουν.
Βουτυρώνουμε.
Συνεχίζουμε με φύλλο και βουτύρωμα μέχρι να τελειώσει το μισό πακέτο.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα τυριών και μακαρονιών και το στρώνουμε με πιρούνι.
Τυλίγουμε τα φύλλα που προεξέχουν σε ένα ωραίο γείσο και το βουτυρώνουμε γενναιόδωρα.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει ωραία το φύλλο.